“ESKİ BAŞBAKAN ÇİLLER, DOĞRU YOLDA SİYASETE DÖNÜYOR”

15 Ağustos 2022 15:55

Eski Başbakan, Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in aktif siyasete dönüp dönmeyeceği merak ediliyordu. Doğru Yol Partisi'nin bugün yapılan Isparta İl Kongresinde merak edilen soruya Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin yanıt verdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun partinin seçime katılabilmesini onaylanmasının ardından Çiller'e gideceklerini belirten Ömer Bilgin, “Eylül ayında yapacağımız büyük kurultay ile eski Başbakanımızın partimizin başına geçmesini bekliyoruz” dedi.

Eski Başbakan Doğru Yol Partisi Eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in aktif siyasete dönüşüyle ilgili bugün önemli bir açıklama geldi. Doğru Yol Partisinin gerçekleştirilen Isparta il kongresinin divan başkanlığını Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin yaptı. Kongreye Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Öz Açıkgöz, il başkanları ve partililer katıldı.
Doğru yol partisinin teşkilatlanma çalışmalarını yürüten Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin, partisinin merkez sağda olduğunu belirterek, 2023 deki seçimlere Doğru Yol Partisinin tek başına katılacağını açıkladı. Bilgin, “Biz merkez sağ partisiyiz arkadaşlar önce onu söyleyeyim, merkez sağ partisiyiz. Türkiye'de kendini bugüne kadar ben merkez sağım diyen bir parti çıktı mı? Yok. Çıkmaz. Çünkü neden merkez sağın partisi doğru olurdu? Onun için bizi hep birilerine monte etmeye çalıştılar. Vidalamaya çalıştılar. Doğru Yol Partisi bir partinin koltuğunun altına sığacak kadar küçük değil. Biz ne bir partinin koltuğunun altına sığarız, Ne de biz herhangi bir partiye monte edilebiliriz. Biz Doğru Yol Partisi olarak eğer bu önümüzdeki seçimlerde Cenab-ı Allah kısmet edecek seçimlere gireceğiz. Doğru Yol Partisi olarak tek başımıza seçimlere gireceğiz. Tek başımıza onun bunun koltuğunun altında bostan gibi biz herhangi bir seçime talip değiliz. Merkez sağın partisi biziz” dedi.
Eski Başbakan Tansu Çiller'in aktif siyasete dönüp dönmeyeceği yönündeki tartışmalara da değinen Ömer Bilgin, “15 Eylül'de kongre süreçlerini tamamlayacağız ve 20 Eylül'de sayın Çiller'e gidip partiyi teslim edeceğiz” dedi. Bilgin “Konuştuk kendisiyle. 4 ay önce sayın başbakanımıza gittik. Ya hep ya hiç var mısın? Dedi. Sayın Başbakan'ın var mısın? Dedi. Ondan sonra sayın Başbakan'ın da dedi ki. Varım. Allah kazamızı mübarek etsin dedi ama dedi. Ne kadar zaman dedi? Bu partiyi. Yüksek Seçim Kurulu ilan eder tarih. Muzaffer bey, sayın genel başkanım ben oturuyoruz. Hesap ettik 4ay sayın genel başkanım 4 ay sonra. Dedi ki, arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. Yüksek Seçim kurulundan karar alın. Buyurun bekliyorum. Yüksek Seçim Kurulu kararımızı aldıktan sonra. Cenab-ı Allah'tan bir mani gelmezse ve biz, bütün il başkanlarımız, ilçe başkanlarımızla hep beraber Sayın Başbakan'a gidiyoruz. Sayın başbakanım. Bizden istediğinizi buyurun biz hazırladık, biz getirdik. Diyoruz. Ve ondan sonra gereğini Sayın Başbakana bırakıyoruz? Onun için biz 15 Eylül'de bitiriyoruz. 20 Eylül'de Cenab-ı Allah'tan bir mani olmazsa sayın Başbakan'dayız sevgili arkadaşlar. Sayın başbakanımızla partimizin başına geçti geçeceği zaman. Elbette biz büyük BİR kurultay yapacağız. O kurultayla birlikte sayın Başbakanımız gelecek” diye konuştu.
Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Öz Açıkgöz ise kongre süreciyle ilgili açıklamasında, “Teşkilatlarımız bütün hızıyla kongrelerimizi yapıyor. Biz de gücümüz yettiğince her tarafa gitmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik, siyasi, iç ve dış politikalarla ilgili vatandaşımızın bizden beklediği hangi noktalarda o konuları mümkün mertebe açıklamaya çalışıyoruz” dedi.
Eski Başbakan Çiller'in. Partisinin genel başkanlığına geliş sürecinin başladığını belirten Doğru Yol Partisi Isparta İl Başkanı Zeki Battal da “Büyük kurultayla partimizin başına geçecektir. Prof. Dr. Tansu Çiller'in Doğru Yol Partisine artık genel başkanlığa geliş süreci başladı. Bu yüzden zaten il kongrelerimiz 81 ilde de bitiriyoruz. Mevcut genel başkanımız sayın Çetinöz Açıkgöz de şu anda bir teveccüh edip Tansu Hanım'a partiye davet etti ve kendisi de Eylül ayında inşallah partinin başına büyük kongrede bekliyoruz. Geleceğinde düşünüyoruz. Şu anki görüşmelerimiz geleceği yönünde” dedi.
Konuşmaların ardından kongreye geçildi. Yapılan kongrede Doğru Yol Partisi Isparta İl başkanlığına Zeki Battal seçildi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1116 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...