EĞİRDİR TRİATLONU NEFESLERİ KESTİ

22 Ağustos 2022 16:44

Isparta'nın Eğirdir İlçesinde gerçekleşen Oral B Eğirdir Triatlonu nefesleri kesti.

Türkiye Triatlon Federasyonu, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi'nin iş birliğiyle bu yıl 19. Kez yapılan Oral B
Eğirdir Triatlonu'nda triatletler kategorilerinde en iyi olmak için mücadele etti. Türkiye'nin en köklü triatlon yarışlarından biri olarak dikkat çeken Eğirdir Triatlonu; Oral B'nin ana sponsorluğunda
Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi'nin iş birliği ile 20-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapıldı. Yüzme etabı Eğirdir gölünde gerçekleşen organizasyonda M3, yıldız, genç, elit, paratriatlon, yaş grupları ve karışık bayrak kategorilerinde toplam 450 sporcu yarışırken kadınlar ve erkeklerde şampiyonlar belli oldu. Yıldız erkeklerde Arda Aracı ve yıldız kadınlarda Irmak Şereflioğlu'nun şampiyon olduğu yarışlarda genç erkekler şampiyonu Emir Aracı olurken genç kadınlarda Selinay Tuğçe Kır bitiş çizgisine ilk varan sporcu olma başarısı gösterdi. Elit erkeklerde ise Kıvanç Şahinkaya ve elit kadınlarda Birsu Ulkat günün diğer şampiyonları olurken yaş grubu erkeklerde şampiyonluğu Bahadır Tama ve yaş grubu kadınlarda Ece Calp kazandı. Türkiye'nin en özel coğrafyalarından biri olan Eğirdir'de düzenlenen yarış; mini triatlon
(400m yüzme, 8K bisiklet, 2.4K koşu), süper sprint triatlon (500m yüzme, 12K bisiklet, 3K koşu), sprint triatlon (750m yüzme, 20K bisiklet, 5K koşu) ve standart (1500m yüzme, 40K bisiklet, 10K koşu) mesafelerinde yapıldı. Kendisi de ilk gün yapılan yaş gruplarında yarışan, aktif bir triatlet olan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya organizasyonu şu sözlerle değerlendirdi: “Eğirdir, ülkemizin en eski triatlon şehirlerinden biri. Bu yıl 19. kez düzenleniyor. Tüm yerel kurum ve kuruluşların misafirperverliğinde, keyifli ve mücadelesi yüksek bir organizasyon oldu. Katkılarından dolayı başta Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök olmak üzere, destekleriyle triatletlerimize moral olan tüm Eğirdir halkına teşekkür ederim.” dedi.

Isparta Valisi
Aydın Baruş;'
Triatlon yarışmalarının geleneksel hale gelip on dokuzuncusunun Eğirdir'de devam etmesi çok önemli. Burada yüzlerce gencimiz yarışmalara katılma imkanı buluyor. Yıldızlarda, gençlerde, elitler, kategorilerinde şu anda da yarışmalar devam ediyor. Bir kısmının ödül törenini yaptık. Yaklaşık dört yüz elli sporcumuz katılıyor. Aileleriyle birlikte yaklaşık bin beş yüz kişi civarında insan dışarıdan burada gelip ya Eğirdir'de konaklıyor. Burada sosyal faaliyetlere katılıyor. Veyahut da il merkezimize gidip geliyor. Dolayısıyla Isparta ve Eğirdir için önemli bir spor organizasyonu. Burada Gençlik Spor Bakanlığı'mızın, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün Eğirdir Kaymakamlığımız, belediyemizin değerli katkıları var. Triatlon Federasyonu Başkanımız da burada. Onların burada Eğirdir'de de bu faaliyeti Türkiye yarışmalarının bir parçası olarak devam ettirmeleri çok önemli. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu devam edecek. Tabii burada esas olan halkımızın, gençlerimizin bu spora ilgi göstermesi gerekiyor belki gençlerimiz arasında çok bilinmiyor ama çok güzel bir spor dalı. Çünkü üç alanda yüzme, bisiklet ve koşu alanında bir sporcunun kendini çok iyi entegre etmesi gerekiyor. Yetiştirmesi gerekiyor ki bu üç alan arka arkaya yapılan bu üç daldaki yarışmalarda başarılı olsun. Dolayısıyla disiplinli bir spor. Bunu okullarımızda yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Burada yapmamız gereken de Eğirdir'de bu Triatlon sporlarının yapılabileceği ve gençlerimizi buna teşvik edeceğimiz bir kulüp oluşturmak. Bunun dışında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz beraber çalışacaklar. Bunu oluşturabilirsek Eğirdir'deki gençlerle de bu spora karşı olan ilgiyi arttırırız ve yarışmalara olan ilgi de artar. Burada Eğirdirli sporcularımızla yarışır. Hatta kulüplerimiz de kulübümüzle yarışır. İnşallah amacımız bu. Sporun her türlüsü çok faydalı. Gençlerimiz için, biz gençlerimizi hep spora, sanata teşvik etmeye çalışıyoruz. Boş vakitlerini değerlendirebilecekler ve kendi fiziksel gelişimlerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri spor dallarına ihtiyaçları var. Ve bu spor dalı da onlardan birisi. Bu spor dalında gençlerimizi teşvik etmemiz, özendirmemiz için bilinirliğini arttırmamız lazım. Triatlon Federasyonu Başkanımız da elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Yirmincisi daha başarılı bir şekilde inşallah gelecek sene gerçekleştirilir. İlgi daha fazla olur. Bu spordan arzulanan amaç hem de Eğirdir'in tanıtımından arzulanan amaç gerçekleşmiş olur. Ben bu yarışmalara katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Federasyon başkanımıza, Eğirdir Belediye Başkanımıza, kaymakamlığımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Böyle başarılı bir organizasyon gerçekleştirdikleri için.' İfadelerini kullandı.

Triatlon Federasyonu
Başkanı Bayram
Yalçınkaya ;
‘Eğirdir Triatlon ailesi için çok özel bir yer. On dokuzuncusunu gerçekleştiriyoruz. Ben ilk üç faaliyette de yarışmıştım burada. Dün de yarıştım. Tabii bu tarz organizasyonlar yerelde en üst merceği, Sayın Valimizin çok büyük destekleri, Eğirdir Belediye Başkanlığımızın çok büyük desteği var. Tüm kamu kurum kuruluşlarının desteğiyle birlikte gerçekleştirebiliyoruz. Burada bu sene tabii çok daha büyük bir kapasiteyle burada olabilirdik. Fakat yurtlarımızın tadilatta olması, konaklamayla ilgili sıkıntılardan dolayı biz hem gruplarını bu sene buraya almadık. MR ve M2'yi. Ama seneye yirminci yılımız olacak. Seneye çok daha büyük bir katılımla bunu gerçekleştirebiliriz. Sayın Valimizin de bahsettiği gibi biz seneye inşallah yirmincisinde Eğirdir özelinde bir kulübün de sporcularıyla birlikte katılmasını istiyoruz. Sayın Valimiz her türlü desteği vereceklerini söylediler. Biz de federasyon olarak elimizden geleni gerçekleştireceğiz. Belediyemizle, valiliğimizle ve federasyon olarak burada yerelde yerelin yetiştirdiği sporcuların da inşallah organizasyonda olmasını bekliyoruz. Dediğim gibi Eğirdir bizim artık evimiz gibi triatlon camiasının burada Eğirdir Belediyesi kaymakamlığımız olsun her türlü zabıta personeli, itfaiye personeli, il emniyet personeli, ilçe milli eğitim personeli, yani herkesin artık burada bir kurumsal hafızası var. O yüzden de her şey burada sorunsuz ve tıkır tıkır işliyor. Ve iki gündür şu ana kadar en ufak bir sorun olmadan faaliyetlerimizi gerçekleştirebildik. İnşallah seneye burada çok daha büyük bir katılımla hep birlikte yirmincisini gerçekleştiririz.' İfadelerini kullandı.

Eğirdir Belediye Başkanı
Veli GÖK ; ‘
Geçmiş belediye başkanlarımızdan Tacettin Gencay başkanımız zamanında başlatılmış triatlon sporu ve müsabakaları. Bu yıl on dokuzuncusunu gerçekleştiriyoruz. Gerçekten bu saate kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadan bu süreci yürüttük. Büyük bir proje. Tüm kurumların paydaş olduğu, katkı sağladığı bir proje. İnşallah ilçede de kurumsal bir beyin oluşmuş vaziyette, triatlon adı. Bir taraftan ilçede bir triatlon kulübü oluştururken diğer taraftan da orta ve uzun vadedeki hedefimiz uluslararası triatlon müsabakalarını yapmak şeklinde olacaktır. Ben sporcusundan, çalışanına tüm kurumlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

 

Triatlon Federasyonu
Isparta İl Temsilcisi
Çetin Meydan ise; ‘
Evet bu sene yaptığımız 19. triatlon. Önümüzdeki yıl yirminci yaşını kutlayacağız. Tabii ki biz bireysel olarak Eğirdir'den ufak tefek katılımlar gerçekleşse de triatlona bir takım halinde önümüzdeki yılın içerisinde bir katılım göstermeyi planlıyoruz. Bu noktada Eğirdir Belediyesi ve ilçe Spor Müdürlüğümüzle birlikte bir takım oluşumu içerisine şu andan girmiş bulunmaktayız. Özellikle yüzme havuzunun tamamlanmasıyla birlikte altyapımız tamamlanmış durumda. Antrenörlerimiz yüzmede bisikletle ve koşuda antrenörlerimiz var. Bir de Triatlon antrenörümüzün atanmasıyla birlikte takımımızı oluşturma imkanımız ortaya çıktı. Bu noktada biz zaten kamuoyuna gerekli duyuruları yapacağız. Çalışmalarımız yakında başlayacak. Önümüzdeki yıl oluşturacağımız triatlon takımı için özellikle küçük yaştan itibaren gençlerimizi yetiştirme amacındayız. Ve en azından yirminci yılda Eğirdir Triatlonun da Eğirdir'in takımının bulunmasını sağlamış olacağız. Tüm Eğirdirli hemşehrilerimizin çocuklarını triatlon takımımıza yönlendirmesini diliyoruz.' dedi.
Son gün gerçekleşen yarışların startını Isparta Valisi Aydın Baruş Eğirdir Gölü üzerinden elektrikli tekneden verdi. Triatlon camiasının bir sonraki buluşma adresi, 11 Eylül tarihinde yapılacak olan İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu olacak. Triatlon yarışlarının ilk gününde ödül töreni programına Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz'de katıldı. İkinci gün gerçekleşen ödül töreni programına ise Isparta Valisi Aydın Baruş ve çok sayıda il ve ilçe protokol üyesi hazır bulundu.

 

ESKİ BAŞKANA
AHDE VEFA
Triatlon yarışlarını Eğirdir'de 2002 yılında başlatan Eğirdir eski Belediye Başkanı Tacettin Gençay'da programa davet edildi. Duygusal anların yaşandığı ödül töreninde eski başkan Gençay sporculara ödül verdi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1073 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...