Milletvekili Özel, Eczacılar Odası Yönetimini ziyaret ederek sorunlarını dinledi

21 Eylül 2022 16:35

Isparta AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Esra Nemli Kurtbolat ve yönetim kurulunu ziyaret etti.
Ziyarette size eczacıların sorunları, ilaç ve fiyat farklarındaki artış ve halkın ilaçlara erişimde yaşadığı sorunlarla ilgili Isparta Eczacılar Odası Başkanı Kurtbolat; “Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Öncelikle size, mesleğimizle ilgili son 30 yıldır, en zor günlerimizi yaşıyoruz. İlaç fiyat kararnamesinde 2009 yılından itibaren güncellenmeyen baremler nedeniyle eczane artan maliyetleri sebebiyle eczanedeki ekonomik darlık günden güne arttı. Eczanelerimiz ciddi anlamda işlerini idame ettirmekte zorlanıyorlar. İlaç yollarında ciddi problemler yaşıyoruz. Halkın ilaca erişimde problemler var. Ödenen fiyat farklarına artışlar var. Dolayısıyla eczanelerimiz sağlık hizmeti olarak yeterli sağlık hizmetini sağlayamaz noktaya gelmişlerdir. Birliğimizin öngörülerine göre 2022 sonunda eczanelerde kapanma noktasına gelebileceği, sıkıntıların olduğu öngörülüyor. Bu konuda sizlerin hem halkımızın ilaca ulaşımında kolaylık sağlanması, halkımızın ilaçları alırken temin ederken ödediği fiyat farklarının azalması ancak, sonrasında da eczacıların yaşayabilir şartlarda eczacılık hizmetinin idame ettirebilmesi ve kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının da sağlanması noktasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
“SİZ YAŞAYIN Kİ, HASTALARIMIZ ŞİFA BULSUN”
Isparta AK Parti Milletvekili Recep Özel ise eczacıların sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılacağını söyleyerek, “Isparta Eczacı Odası Başkanımız bizden randevu talep etmişti. Bizde Eczacı Odasını yerinde ziyaret edelim dedik. Eczacı kardeşlerimizin gerçekten ciddiye alınacak büyük problemler içerisinde olduklarını, geçen de Eczacılar Odasının 50. Yıl kutlamalarında da konuşmuştuk. Konuya vakıfız. Türk Eczacılar Birliği ile zannedersem bir eylem plan dahilinde bilip Eczacılar Odasına milletvekillerinin siyasi ve çözüm noktasında girişimlerde bulunması istenilmesi üzerine biz de bu iletişim yaptık. Bu fiyatların güncellenmesi talebi 10 yıl önce güncellenen bir eylem herhalde devam ediyor. En son karşısında kendini oranının azalmasından kaynaklanan bir problem yaşadığınızı biliyoruz. Bu konuda çalışma mutlaka yapılacaktır. Çünkü sağlık sistemi içerisinde, eczane doktordan sonra, vatandaş yazılan reçeteyi götürecek ilacını alacak, bu tedavisinin başlama noktasında önemli bir yer işgal ediyor. Biliyorsunuz doktorlar, sağlık çalışanları ile ilgili güzel iyileştirmeler yapılmıştı. Aynı iyileştirme benzerini bu eczacılarımızın içlerinde durumuna çıkartmak için yapılması gerektiğini sizinle aynı şekilde çalışır. Çünkü sağlık sisteminin parçası esaslı parçası olan eczacılar buradan çektiğin zaman sağlık sistemi vatandaş ilacı bulamama noktasına geldiği zaman çok rahat problem olur.
Siz yaşayın ki, hastalarımız şifa bulsun.
Siz yaşayın ki sağlık sistemimiz ayakta kalması noktasında bir çalışma olanları biliyoruz.
Ben Isparta milletvekili olarak bu konuyu biliyorum. Yani hakkın daha başka konular da var. Bu işin başka boyutları da inşallah bunların çalışma noktasında da bugüne kadar biz eczacı milletvekillerine yani ne güzel birlik olup kendi yasanızı çıkartıyorsunuz kendi sorunlarını güzel çözüyorsunuz demiştim. Bu konuda da onların gayretlerine bizde destek vererek çözümü noktasında bir şey ortaya koyalım ki bu eylemleriniz bir neticeye başarılı olmasını isteriz.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1046 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...