“AK Parti Milletin aklıyla alay ediyor”

22 Eylül 2022 16:12

Sosyal konut hamlesini desteklediklerini, ancak seçim vaadinden ileri gitmeyecek bir proje olarak gördüklerini belirten İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, “daha yerler ve insanların ne kadar ödeyeceği belli değil. Yani bir belirsizlik içerisinde” diye konuştu.

İl Başkanı Hasan Büyükçam, partisinin Milletvekili Aylin Cesur ile Karaağaç Mahallesinde vatandaşları ile bir araya geldiklerini belirterek, “Şimdi sayın cumhurbaşkanının seçim vaadi olduğunu düşündüğümüz bu toplu konut projesini biz proje olarak destekliyoruz. Yani evet yapılması gerektiğine inanıyoruz. Vatandaşa bu hizmeti sağlanmalı. Fakat bu sadece seçim vaadinden öteye geçecek bir proje değil. Daha yerler belli değil. İnsanlar ne kadar fiyat ödeyecekler belli değil. Yani siz ortaya bir tez atıyorsunuz. Ben bunu yapacağım. Ee ne zaman yapacaksınız, hangi tarihte başlayacaksınız, hangi noktalarda yapacaksınız?
Hiçbirisinin tam anlamıyla bilgi erişimi mümkün değil. Bununla beraber vatandaşımız kaç para ödeyecek bunu da bilmiyor. Yani bir belirsizlik içerisinde biz bunu seçim vaadi olarak görüyoruz. Yani birazcık gerçekçilikten uzak zaten 2023'te başlayacağız, 2028'de bitireceğiz diyorlar. Biliyorsunuz kendilerinin açıklaması bu da bir seçime tekabül ediyor. O yüzden vatandaşı aldatmaktan öte görmüyorum. Bu projeyi sayın Osman Zabun geçmiş tarihlerde diyor ki, geçmiş belediye başkanına belediye hane üretmeli üretebilir. Sayın Şükrü Başdeğirmen vaatlerinde diyor ki, 5000 tane toplu konut yapacağız, daha 1.000 tanesini yapmış. Ve bunu da Isparta'da, doksanlarda kendi bünyesinde yapan Belmaş varken dahi onunla değil, devlet yani iktidarın gücüyle diyelim TOKİ ile yapabilmiş daha 1000 tanesini. Şimdi biz öncelikle buradan başkanlara seslenelim, ne oldu bizim toplu konutlar? Yani Isparta'ya verdiğiniz vaatler ne oldu?
Kimlere yapılıyor bu toplu konutlar? Dar gelirli ailelere dar gelirli ailelerimizin şu anda emekli ücreti karı koca diyelim, çocuklarını, evlatlarını okutmuş dedim 3500 TL. 3500 TL ile nasıl ödeyecekler? Bir tanesi çıkıp diyor ki yine AK Parti mensubu borç alsınlar. Bunu hepimiz kanalda biliyorsunuz. Yani ulusal kanallarda rastladık. Eee borcunu ödemeyecek mi bu adam yani bu bu kadar mı pervasızca, bu kadar mı insanların akıllarıyla alay edercesine konuşmalar yapılabilir, borç alsınlar. Şimdi bizim aklımıza şu geliyor, kendileri aldıkları borçları ödemiyorlar mı? O yüzden mi böyle bir cümle kullanıyorlar. Yani O yüzden artık vatandaşın rica ediyorum kazandırmakla algı operasyonları yapmakla aklıyla dalga geçmek, ya bu Allah'a karşı ayıptır. Allah'a karşı günahtır. Yani borç alsınlar, ödesinler . O zaman siz bunu niye yapıyorsunuz? Niçin dar gelirliler diyorsunuz?
Şimdi 3500 lira alıyor, oraya geri döneyim. 3500 lirayla bu adam bahsettiğiniz rakamları mı ödeyecek? Pazarına mı çıkacak? Etini alacak? Bu hafta sayın vekilimiz Aylin Cesur ile birlikte Karaağaç pazarında daydık. Vatandaşlarımızla bir araya geldik. Maalesef derinden sarsıldık. Bakın hem vekil hanım, hem ben, hem merkez ilçe başkanımız vardı. Birlikte bir tane ablamızın bize direk yansıttığı şikayeti söylüyorum, 3.500 lira alıyorlar.
TOKİ'den bundan önceki dönem çıkmış. 2.500 lirayı buraya ödüyorlar. 1.000 TL.'leri kalıyor. 1000 TL.'leriyle bir aylarını geçiriyorlar.
800 lira da kira ödüyorlar. 200 TL. kalıyor. Aynen yorumunu ablamızın yaptığı şekilde yapayım. Abla dedim hiç mi hani tavuktur, ettir.
Yok yok yok. Kesinlikle tavuk, et, yemin ederim yemiyoruz diyor. Zaten yiyebilmesi mümkün değil.
Bu hale vatandaşı düşürmüşsünüz.
Bu hale vatandaşın gerçekten derinden sarsmış mısınız?
Ve şu anda temcit pilavı gibi TOKİ'siyle, işte organize sanayisiyle hadi ben buna yine geçenlerde gündeme geldiği için söyleyeyim bir daha her yıl vadettikleri Burdur yolu gibi, Dereboğazı yolu gibi.
Yani AK Parti hükümeti işlevini yitirmiştir. Görülmektedir ki verdikleri vaatleri de yerine getirmeleri mümkün değildir.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1053 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...