“ Kulübün şuanda hiçbir futbolcuya BİR TL. borcu yok”

27 Eylül 2022 16:40

Isparta 32 Spor 2. Başkanı Gültekin Özdemir, Kanal 32'de yayınlanan Birebir Programının konuğu oldu. Özdemir, güçlü ve büyük bütçeli takımlara karşı mücadele verdiklerini belirterek, “Bizim grubumuzda beyaz grupta 19 takım var, 19 takımın 11'nin bütçesi bizden fazla. 8 takımda bizim ayarımızda. Belki birkaç milyon bizden düşük, belki birkaç milyon bizden fazla bizim ayarımızda ama diğer 11 takım bizim kurduğumuz takım arasında en az 10 Milyon civarında bir bütçe farkı var. O yüzden fazla harcayanlar varmış. Biz borçsuz Ispartaspor teslim aldık derken bizim bildiğimiz teslim alırken bildiğimiz bir borç vardı zaten 900 bin lira civarında bir borç. Almadan önce kongre sürecinden önce biz biliyorduk ama Ispartaspor gibi bir kulübün 900 bin lira borcunu olması borcu yok gibi bir şeydir. Yani bu zaten böyle bütçeli takımlarda 900 bin liranın bir önemi yok diye düşünüp, zaten biz bu borcu kabul etmiştik. 900 bin liranın üzerine de bir miktar daha borç çıktı. Belki bilinen, belki bilinmeyen bilmiyorum ama bizim ödemek zorunda olduğumuz bazı borçlar çıktı. Yaklaşık olarak bu borç 2 milyona tekabül ediyor. Bizim ödememiz gereken yani takımın biz üstlendiğimiz 900 bin lira borcu biz zaten bugüne kadar 801 bin lirasını ödemişiz. Bizim bildiğimiz borçtan bahsediyorum. 900 bin liranın 801 bin lirasını ödedik. Diğer kalan borçla alakalı olarak da tabii ki devlet büyüklerimizden yardım istedik. Sağ olsun sayın Vekilimiz, Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç bu borçtan haberi olduğunu ve kendisinin bunu bizim düşünmememiz gerektiğini, kendisinin bunu halledeceğini zaten bize beyan etti. Onun için. Yani bize gelen 900 bin liralık bir borç var ve bu borcun 800 bin lirasını biz zaten ödedik. İkinci ligden üçüncü lige çıkarken ödenmeyen maç başları var. Bunları ödedik. Sizin dediğiniz bunlar. Futbolcu alacaklarını bir futbolcumuz ismini de söyleyeyim, Gökdeniz Varol isimli bir futbolcumuz Federasyona şikayet etmiş bizi. 137 bin lira. Biz tabii bu 137 bin lirayı öderken bir de şöyle bir şey vuku buldu. Bu arkadaş daha önce bizi Federasyona şikayet etmiş, mahkemeyi kazanmış hiçbir şekilde kulüple diyaloga geçmeden bize transfer yasağı koydu. Federasyon bu para ödenmediği için 20 günlük süreçte bize transfer yasağı koydu. Biz bu 137 bin lira parayı saat 11'de öğrendik ve Saat 13.00 itibariyle biz borcu kapatıp öğleden sonra transfer yasağını kaldırmıştık. Yani bunlarla da karşılaştık” dedi.
BÜTÇEMİZ: 19 MİLYON+3 MİLYON
Hiçbir bir futbolcuya borçların olmadığını ve ödemelerin zamanından önce ödendiğini dile getiren Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:
“Ödememiz gereken futbolculara maç başları peşinatları, maaşlar bunların hepsini ödedik. Kulübün şu anda hiçbir futbolcuya 1 TL borcu yok. Hatta istifa eden teknik direktörümüz Yusuf Şimşek de buna dahil. Bizim kurmuş olduğumuz takımın bütçesi 19 Milyon + 3 Milyon. Parayı da biz yarı dönemde transfer yapabiliriz diye düşünerekten + 3 milyon daha bir bütçe ayırdık. Yani totalde bizim takımımızın komple bütçesi zaten 22 Milyon. Gelen bu paranın şu ana kadar 10 Milyon 800 bin lirasını biz ödemişiz. Isparta Spor Kulübü 10 Milyon 800 bin lira ödemiş. Sadece yönetimin cebinden çıkan para 6 Milyon bu paranın yönetimi ödemiş kampanyalar, sponsorlar ve reklam gelirlerinden de 4 Milyon 800 bin lira gelmiş ve bunları biz ödenmesi gereken futbolculara ödemişiz. Bugün itibariyle dediğim gibi kulübün hiçbir borcu yok. Hiçbir borcumuz yok. Musa Nizam, Burhan Eşer, evet Cem Özdemir artı teknik direktörümüz Yusuf şimşek de dahil olmak üzere. Misal Yusuf Şimşek'in sözünü söyleyeyim size 35 yıllık bu sektörün içindeyim. Hayatımda böyle bir ödeme sistemi görmedim. 2 maaşı üst üste gününde ve zamanında ödeyen bir hatta ikinci maaşları da ay bitmedi biliyorsunuz biz bu ayın ilk haftasında bu ayın maaşlarını dahi ödemiştik. Paramız vardı ve ödedik.
Daha önceki sezondan futbolcuların Federasyona yapmış olduğu şikayet ve federasyonun haklı görmesinden dolayı bizim iddia gelirlerimizi şu an Federasyon, diğer futbolcuların geçen yılki futbolcuların alacakları karşılığında kesiyor. Biz oradan herhangi bir gelir almıyoruz. Bizim bugüne kadar federasyondan almamız gereken paranın sadece İddiadan zaten herhangi bir para almadık. 320 bin lira para geldi bize federasyondan. Bu hemen bir anda bize gönderilen bir para değil, bunu 10 aya yayıyorlar. Zaten onu eder peyderpey gönderiyorlar.
Şimdi giden başkanımız Atakan Yazgan, ben hiç tanımıyorum, hiç tanışmadım. Hiç karşılaşmadık da kendisiyle emek verenlere teşekkür ederiz. Tabii ki teşekkür ediyoruz. Yani sonuç olarak ortada bir başarı var.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1057 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...