“Hiç bir baraj bizi haklı davamızdan vazgeçiremeyecek, emeğimizin hakkını alacağız”

2 Ocak 2023 16:49

Genel Sağlık İş Isparta İl Temsilcisi Özlem Çapkunoğlu ve beraberindekiler SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir basın açıklaması düzenlendiler.
İktidarın yüzde 2'lik baraj ile sağlık emekçilerini açlık sınırındaki maaşlara ve kötü çalışma koşullarına mahkum ettiğini belirten İl Temsilcisi Çapkunoğlu;
“Bilindiği üzere yandaş sendikaların talebi iktidar partisi milletvekillerinin imzasıyla getirilen kamu sendikaları üyelerine ödenen toplu sözleşme tazminatı için %2'lik barajı getiren düzenleme Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kamu emekçilerinin, özellikle de sağlık emekçilerinin yıllarca sorununa çözüm beklerken, sarı sendikaların ısrarlı baskıları sonucu iktidar partisinin çıkardığı yasa ile ne yazık ki sendikal örgütlenmenin önüne antidemokratik baraj getirilmiştir. Sağlık emekçilerini açlık sınırlarındaki maaşlara ve kötü çalışma koşullarına mahkum eden siyasi iktidar. Bu düzenleme ile kendinden olmayan sendikaları adeta cezalandırmaktadır. Bizler sözleşmeli çalışma modelleriyle tayin haklarımızın bile engellendiği bir ortamda halk sağlığını önleyerek kendi sağlığımızdan vazgeçerek hizmet üretmekteyiz. Bizler pandemi de maskesiz, bone siz, kişisel koruyucu ekipmansız çalışmak zorunda bırakıldığımız balkonlarda alkışlayarak hakkınız ödenmez deyip, hakkımızı ödemediğiniz sağlık emekçileriyiz. Bizler yılda 38 TL giyim yardımı alırken, her nöbet tutum içinde 2 takım forma değiştirmek zorunda kalan sağlık emekçileriyiz. Emeklilerimize yansıyan yoksulluk sınırı üzerinde tek kalem maaşımızı, talebimizi hayata geçirin. Sözleşmeli çalışma modeline son verin. Bizlerin sendikal örgütlenmesine yüzdelik barajlar getirerek haklı mücadelesinden vazgeçeceği yanılgısına düşmeyin. Genel Sağlık İş olarak her şart ve koşulda emeğimizin hakkını almak için mücadeleden asla geri durmayacağız. Güzel refah günlere ulaşmak adına ödeyeceğimiz bedelden korkmuyor, mücadeleden geri adım atmıyoruz." dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...