“TÜRKİYE´DE DEVLETE BORCU OLMAYAN TEK BELEDİYE ISPARTA”

23 Ocak 2023 16:29

Türkiye'de birçok belediye borçlarla mücadele verirken, Isparta Belediyesi'nin devlete bir lira dahi borcunun olmadığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de devlete borcu olmayan tek belediyenin Isparta Belediyesi olduğuna dikkat çeken Başkan Başdeğirmen, belediye şirketi olan ISBAŞ Bimsblok Fabrikası'nın da tüm borçlarının kapatıldığını açıkladı.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden itibaren belediyenin borçlarını kapatmak için büyük çaba sarf etti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de devlete borcu olmayan tek belediyenin Isparta Belediyesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Devlete borcu olmayan tek Belediyeymişiz.
Bunu ben nerden biliyorum, bizim Hazine Bakanımız Sayın Nurettin Nebati Bakanımız Isparta'ya geldiğinde tabii ki hazine ile alakalı maliyetiyle alakalı olduğu için bizim
Defterdarımızdan geldi. Orada benim hiç beklemediğim bir anda Sayın Bakanım Türkiye'de devlete borcu olmayan SSK, vergi ve değişik şeylerde borcu olmayan tek Belediye Isparta Belediyesi diye orada açıkladı. Vardır belki bizden başka belediyemiz ama biz devlete borcu olmayan tek Belediyeyiz.”
“ISBAŞ'ın da borcu bulunmuyor”
2023 yılında da suya zam yapmayarak 1 ton suyu 1 liraya verdiklerini hatırlatan Başkan Başdeğirmen, ISBAŞ Bimsblok Fabrikası'nın da devlete borcu olmadığını söyledi. Başdeğirmen,
“Bir ton suyu bir liraya veriyoruz. Ucuz diye rahat kullanmayın. Biz bu medeniyeti herkese ulaşması için yapıyoruz.
Yani söylemek istediğimiz ISBAŞ artık Türkiye'nin en önemli bir fabrikası, 1 TL borcu yok. Sürekli kapısında alıcı var. Belediye bir şirket olarak yönetilmesi gereken bir kurum. Bu belediye alıyor, üretiyor, satıyor, vergi veriyor, İstihdam sağlıyor.
Bir Anonim Şirketin yaptığı her şeyi yapıyor. Buranın para yönetimi çok önemli. Yani belediyede para yönetimi iyi olduğu sürece belediyenin Allah'ın izniyle sırtı yere gelmez.” diye konuştu.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...