“2000´den sonraki emeklilerimizde intibak yasasından yararlanmalı”

30 Ocak 2023 16:06

2000 yılından önce emekli olanlar intibak yasasından yararlanarak, maaşları arttı. Aynı yasadan 2000 yılından sonra emekli olanlarında yararlanması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “bir ülkenin 2 ayrı evladı olmaz. Gelin bu yasayı meclisin tozlu raflarından indirerek, yasalaştırın” dedi.
En düşük emekli maaşı son 5.500 liraya yükseltildi. Ancak bu rakam asgari ücretin altında kalıyor.
Maaşı hemen hemen her gün gelen zamlar karşısında eriyen emekli, intibak yasasındaki eşitsizliğin de giderilmesini istiyor. Çünkü, 2000 yılından önce emekli olanlar intibak yasasından yararlanarak maaşları arttı. Ancak 2000 yılından sonraki emekliler ise bu yasadan yararlanamıyor.

İntibak yasasının Meclisin tozlu raflarından indirilerek, yasalaşmasını isteyen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “Biliyorsunuz Ankara'da Genel Merkezi'mizde Sayın Genel Başkanım ve Yönetim Kurulu olarak bütün siyasi partiler bizleri ziyaret ediyorlar. Bizler de kendilerine iadeyi ziyaretlerde bulunuyoruz ve kendilerine dosya takdim ediyoruz. Bu dosyamızın içinde emeklileri, bizi en çok ilgilendiren konu İntibak Yasası. Biliyorsunuz 2000 yılı öncesi emekliler intibak yasasını aldı. 2000 yılı sonrası emekliler intibak yasasını alamadı. Bu da Meclisin tozlu raflarında beklemektedir. Bizim evraklarımız tozlu raflardan indirip emeklimizin 2000 sonrası emeklilerin, intibak kararının bir an önce verilmesini talep etmekteyiz.” diye konuştu.
Ek ödeme oranı yüzde 10'a çıkarılmalı
Maaşlara verilen ek ödemelerin de artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ersal, “Bizim ek ödemelerimiz var maaşlarımızda. Ek ödemelerimizin bir an önce şimdi %4 ile %5 yani ek ödeme dediğimiz fatura fiş parası eskiden bir sarı zarf dolduruyorduk. Onların kaldırılıp bir an önce ek ödeme ilave edildi %4 ile 5. Biz bunun% 10'a çıkarılması için gerekli girişimlerimizi yapmaktayız. İnşallah önümüzdeki süreçte bu hakkı burada almış oluruz. ” dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 862 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...