“Okul güçlendirme çalışmalarınızla Isparta´nın yüz akı oldunuz”

31 Ocak 2023 15:57

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Başkanvekili Bilgiç'e AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır ve partililer eşlik etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, TBMM Başkanvekili Bilgiç'e okullarda yapılan güçlendirme çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.
Kentteki 11 okulda güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Müdürü Baydur, "İlimizde 78 bin öğrenci ve 7 bin 181 öğretmenimizle eğitim hizmetlerini yürütmekteyiz. 437 okulumuzda şu anda açık, fiilen eğitim öğretim hizmetleri devam etmekte. Geçen yıl özellikle okul öncesi eğitim noktasında hem yatırım anlamında hem de öğrencilerimizi eğitim öğretime kazanmamız açısından çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bir kısmı inşaatı bitmek üzere olan yatırımlardan olmak kaydıyla, güçlendirmelerden dolayı dönüşüm ve yeni açılan diğer ana okullarımızla birlikte geçen yıl sadece 2022 yılında 11 anaokulumuzda ilimizde faaliyete açmış olduk. Yine geçen yıl 2022'de de 4 yeni yapı ilkokul, ortaokul olmak üzere faaliyete geçti. 4 yılı içerisinde 48 güçlendirmemiz tamamlandı bugüne kadar. Geçen yaz Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 377 kurumumuzda küçüklü büyüklü olmak üzere onarımlarımız kurumumuz tarafından tamamlandı. 2022 ve 2023 yılları arasında ilimizde 88 okul, 1191 derslik olmak üzere yatırımlarımız tamamlandı. Bunun da 2.200 trilyon lira maliyetleriyle bütçesi oluşmaktadır. Bugüne kadar 48 okulun da güçlendirme faaliyetlerimiz tamamlandı. Eğitim öğretime açtık. Son olan 3 tane iyi de bu hafta geçici kabul süreçleri tamamlanmak üzere 6 Şubat'ta öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş olacak. 496 Milyon Lira güçlendirme maliyeti olarak ilimizdeki yatırımlarımıza harcanmıştır. Şu anda 42 tane okulumuz yine güçlendirme projeleri ve ihale süreçleri devam etmekte olup bu yatırımlara özellikle ikili eğitime geçmeden öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerini zorlamadan tekli eğitim olacak şekliyle önümüzdeki 9 aya planlamasını yaptık, inşallah 2023'ten sonra öğrencilerimizin gündeminde bir güçlendirme konusu olsun istemiyoruz. Yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. 435 Milyon Lira gibi bir bütçe de bunun için öngörüyoruz. Şu anda yapımı devam eden 11 okulumuz var. Fiilen inşaatları, ihale süreçleri tamamlandı. Yine 2 tanesi hayırsever olmak kaydıyla devam eden işlerimiz var. 4 tane işimiz proje kontrol aşamasında, yine proje açıp kontrol aşamasında olan 3 hayırsever işimiz var. Projeleri tamamlanmış sadece 2023 yılının fiyat endeksinin beklediğimiz 8 işimizde süreçleri birlikte götürmeye gayret edeceğiz. " dedi.
Okullardaki güçlendirme çalışmalarının önemine dikkat çeken Milletvekili Bilgiç,“ Isparta'da ne yapıyoruz, neler oluyor ve bunlarla ilgili de değerlendirmeler yapıyoruz, ilgileniyoruz. Ben başta size ve sizin şahsınızda tüm ekip arkadaşlarımıza, çalışanlarınıza, yöneticilerimize, tüm öğretmenlerimize gerçekten teşekkür ediyorum. Gerçekten Milli Eğitim'de Isparta'nın yüz akı oldunuz. Yapmış olduğunuz hizmetler için bu kıymetli hizmetler için gerçekten teşekkür ediyorum. Bakıyoruz Bilsem'le, Halk Eğitim Merkezine oradan Köy Yaşam Merkezine, mesleki eğitim merkezlerine, engelliler için yapmış olduğumuz yeni eğitim merkezlerine, özel eğitimde niteliğin geliştirilmesi projesine yani her alanda çok ciddi manada eğitim öğretim alanında çalışmalar yapıyorsunuz. Gerçekten 2022 yılına baktığımızda Milli Eğitim açısından Isparta hakikaten çok ciddi çalışmalar yaptı. Gerçi AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bu yana yani 2003 yılından bu yana yapılan Isparta'ya Milli Eğitim noktasında yapılan bütün yatırımları zaten biliyoruz. 496 Milyon Lira bedel ödüyor diyerek 48 tane okulumuzun güçlendirilmesini gerçekleştirdiniz ki ben yapmış olduğumuz diğer bakım onarım ve oralara harcanan paralardan bahsetmiyorum. 357 tane de okulumuzda bakım onarım işlemlerini realize ettiniz. Ben gerçekten bütün bu gayretleriniz için teşekkür ediyorum. Onun dışında ilk planda 72 idi. Sonradan bu sayı 90'a çıktı ilk planlandığında. Güçlendirme yapılması gereken okul sayımız, bina dediniz. Bunların kalan 42 tanesi de ki 435 Milyon civarında bunun da harcaması olacak. Bu da 2023 yılı için planlanmış ve inşallah ilk 9 ay içerisinde yani Eylül'de ki eğitim dönemine yetişecek şekilde bu okullarımızın da güçlendirilmesi gerçekleştirilecek. Gerçekten bunlar son derece önemli başarılar. 11 okulun şu an inşaatının devam ettiğini görüyoruz Milli Eğitim tarafından. 2 tane hayırsever tarafından okul devam ettiriliyor. Gene 4 okul proje aşamasında Milli Eğitimin, 3 okul gene hayırseverler tarafından proje aşamasında yani 8 okulunda şu an çalışmalarını ilave sürdürüyorsunuz. Yani toplamda baktığınızda da 28 tane daha yeni okulun projesi bu güçlendirmelerinin yani 42 güçlendirmenin yanında Milli Eğitim tarafından takip ediliyor. ”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 840 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...