“Vatandaşlarımız fedakarca yardım kampanyasına katkı sağlıyorlar”

9 Şubat 2023 16:48

Belediyenin AFAD koordinesinde başlattığı yardım kampanyası da devam ediyor.
Gökkubbe Fuar Alanındaki yardım toplama ve TIR'lara yükleme çalışmalarını yerinde takip edip, yardım malzemesi getiren vatandaşlara Başkan Başdeğirmen, “Allah razı olsun. Katkılarınıza teşekkür ediyoruz. Tüm yardımlar yerine ulaşıyor” dedi.
Yardım malzemelerinin ayrıştırma ve kolileme çalışmalarını yapan gençlerle de sohbet eden Başkan Başdeğirmen, “Sizlerden çok memnunuz. Allah razı olsun. Bu yaptıklarınız çok önemli. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız sizlerden gelecek malzemeleri bekliyorlar. Bu bilinçte olmanız bizim için çok önemli” diye konuştu.
TIR şoförlerine de hayırlı yolculuklar dileklerini ileten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Araçlarınızda uyursunuz, sıkı giyinin, yeme içme konusunda tedarikli gidin. Yollar buzlu ve karlı, dikkat edin. Hepinizden Allah razı olsun.” Başkan Başdeğirmen, Hatay'a yola çıkan TIR şoförlerini uğurladı.
Gökkubbe Fuar Alanında yardım malzemelerinin toplanması, ayrıştırılması ve TIR'lara yüklenmesi için gönüllü çalışan vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuluyor. Başkan Başdeğirmen, ikramda bulunan kadınları ziyaret ederek, kolaylıklar diledi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, deprem afetinden etkilenen vatandaşlara yardım ulaştırmak amacıyla Isparta halkının gönül verdiğini belirterek, herkesin fedakarca yardımlara katkı sağladığını söyledi. TIR, kamyon ve otobüs sahiplerinin kendisini aradığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Ücretsiz deprem bölgesine taşıma yapmak istediklerini belirtiyorlar. Yüzlerce araç dışarıda eşyaları indirebilmek için sıra bekliyor. Vatandaşlarımız gücü dahilinde yapabileceklerini yapıyor. Dün bir teyzemiz, evinde 2 kilogram nohut varmış, yarısını almış geldi, bize verdi. Bu kadar kadirşinas bir toplum olabilir mi, her şeyimizle buradayız. Gelen afetlerin, hayırda şer de Allah'tan olduğunu biliyoruz. İnşallah bu tür acıların devamı olmasın. Tek duamız, dileğimiz bu. Böyle durumlarda birlik ve beraberliği sağlayabiliyorsak milletimizin bileğini kimse bükemez. Ben buna inanıyorum. Bu afeti de atlatacağız. Hepimizin gönlü deprem bölgesinde. Yeni TIR'larımız yola çıkıyor. İş makineleri gönderiyoruz. Oradaki sokak hayvanları için veteriner hekimlerimizi gönderdik. Cenaze araçlarımızı gönderdik. Bu afetin yaralarını en kısa sürede devletimizin de gücüyle saracağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bizler de deprem bölgesinden gelen her türlü talimatı yerine getirerek bu işin içerisinde faydalı olmaya çalışıyoruz.”
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...