Ethem amca Başkan Başdeğirmen´i ziyaret etti, Çanakkale şiiri okudu

17 Mart 2023 15:38

Başkan Başdeğirmen: Çanakkale'de bir asır önce neler yaşandığını iyi bilmek gerekir
Milli bayramlardaki törenlerde okuduğu şiirlerle herkesi duygulandıran İslamköylü Ethem Kızılkaya (81), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Kızılkaya Çanakkale şiiri okurken, Başkan Başdeğirmen, “Çanakkale'de bir asır önce neler yaşandığını iyi bilmek gerekir. Bunu bilmeyenlerin, verilen mücadeleyi anlamayanların, bugün vatanımıza yönelik tehditlere karşı duruşumuzdaki azim ve kararlılığı anlamaları da mümkün değildir” dedi.
Isparta'da Cumhuriyet aşığı olarak milli bayramlarda okuduğu 'Cumhuriyet' ve kahramanlık şiirleriyle tanınan Ethem Kızılkaya, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Başdeğirmen ve Ethem Kızılkaya hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Kızılkaya, “Başkanım Allah uzun ömürler versin. Saygılı, sevgili bir belediye başkanı olarak Isparta'mıza seçildin. Sürekli sizleri ziyaret ediyorum. Sizi her zaman başımızın üstünde tutuyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi.
Ethem Kızılkaya, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e Çanakkale şiiri okudu.
Ziyaretinden dolayı Ethem Kızılkaya'ya teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kızılkaya'nın özel günlerde şiirlerini kendileriyle paylaştığını ve bu durumundan çok memnun olduklarını söyledi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tüm dünyaya meydan okuyarak var olma mücadelesi verilen ve tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanına dönüştürülen Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla idrak ettiklerini belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Çanakkale'de bir asır önce neler yaşandığını iyi bilmek gerekir. Bunu bilmeyenlerin, verilen mücadeleyi anlamayanların, bugün vatanımıza yönelik tehditlere karşı duruşumuzdaki azim ve kararlılığı anlamaları da mümkün değildir. 1915'te; Çanakkale'de “sen, ben, o” yoktu, “biz” vardı. Bugün de ülkemizi hedef almış hiçbir plan, hiçbir güç, hiçbir terör örgütü amaçlarında başarılı olamayacak, milletimizi ayrıştırmayı, ülkemizi parçalamayı başaramayacaklardır” ifadelerinde bulundu.
Çanakkale Zaferinin bu yıl 108. yıldönümünü kutladıklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. •HABER MERKEZİ

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...