”SİZLERE VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ”

20 Mart 2023 15:40

Mehmet Tönge Mahallesi Kapalı Pazaryerinin hizmete açılması dolayısıyla bir program düzenlendi. Açılış programına Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, pazarcı esnafı ve vatandaşlar katıldı.
Mehmet Tönge Mahallesi Kapalı Pazaryerinin hizmete girmesi dolayısıyla okunan duanın ardından konuşan Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve geldiği 2019 yılından bu yana mahallelerine çok büyük hizmetler yapıldığını söyledi. Başkan Başdeğirmen'in mahallelerine çok değer verdiğini ifade eden Kınay, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Mahallemize 2 semt sahası, Isparta'mızın gözbebeği altgeçit, Ünikente 11 bin 500 metrekare hat yapıldı. Bunlar Sayın Başkanımızın sayesinde yapıldı. Başkanımızın mahallemize ziyaretinde pazaryerimizin üstünün kapanmasını talep etmiştik. Sağ olsun 'en kısa sürede pazaryerinin üstünü kapatacağız' dedi. Hizmetlerden dolayı çok müteşekkiriz. Belediye Başkanımız her dediğimizi, her isteğimizi yerine getiriyor. İlk defa okul bahçesine asfalt dökülen mahalle olduk. Başkanımız göreve geldikten hemen sonra okulumuzun bahçesine asfalt dökmüştü. Belediyemizin tüm daire müdürleri de bir telefonla geliyor. Allah razı olsun. Kapalı pazaryerimiz mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun, çok teşekkür ederiz” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Mehmet Tönge Mahallesinin örnek alınan ve kendini geliştiren mahallelerden bir tanesi olduğunu ifade etti. Gittikleri yerlerde Mehmet Tönge Mahallesini örnek gösterdiklerine değinen Keskin, “Allah bugün de kapalı pazaryerinin açılışını bizlere nasip etti. İl Genel Meclisi olarak da mahallemize her türlü desteği Belediye Başkanımızla birlikte vermeye devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlamında da Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Allah razı olsun. Tüm mahallelerimizde gecesini gündüzüne katıp ekip arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Eksiğimiz, kusurumuz olabilir ama yine yapacak olan biziz. Muhtarımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, kapalı pazaryerimizin Mehmet Tönge Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 4 Nisan 2023 tarihinde görevde 4'üncü yılını tamamlayacağını belirterek, bu süreçte 44 mahallenin ihtiyaçlarını karşılamak, köyler, beldeler ve ilçelerde İl Özel İdaresinin hizmetlerinin dışında diğer ihtiyaçlar için hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Allah'ın izniyle seçimlerden önce sizlere vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Görev süremizin bitmesine 1 yıl kaldı. Bu 1 yıl içerisinde tüm mahallelerimize eşit şekilde hizmetlerimizi dağıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Pazaryerinin daha önce açık bir alanda olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Burası esnaflarımızın yağmurda, güneşte çadır açtığı, karda, fırtına da açamadıkları bir pazaryeri. Şimdi görüyoruz ki uzay çatı sisteminde çok güzel bir yer yapılmış ve esnafımızın, vatandaşlarımızın hizmetine açılmış. Altyapı ve üst yapısıyla, tuvaletleri ve engelli tuvaletiyle çok güzel, vatandaşımıza yakışır bir yatırım yapılmış. Kapalı pazaryerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Burası sadece pazaryeri olarak kullanılmayacak. Örf ve adetlerimizde asker uğurlama vardır. Mevlitlerimiz, düğünlerimiz oluyor. O ihtiyaçlar için de bu alan kullanılabilecek. Yemeklerinizi verebilirsiniz, etkinliklerinizi yapabilirsiniz. Bu anlamda önemli bir yatırım. Pazarcı arkadaşlarımız haftada 20'ye yakın yerde pazar kuruyorlar. Yeri uygun olan mahallelerimizde bu güzel yatırımı yapıp, pazarcı esnafımızı ve vatandaşlarımızı bu güzellikle tanıştırmak istiyoruz. Mehmet Tönge'den önce Çünür Mahallesinde çok güzel pazaryeri yaptık. İkincisi burası. Üçüncü olarak da Binbirevler Mahallemizdeki pazaryerimizin ihalesini yaptık, orayı da yapıyoruz. Geçen kış döneminde kar yağışından Davraz Pazaryerimiz göçmüştü, Halıkent Pazaryerimiz hasar görmüştü. Halıkent Pazaryerimizi yenileyerek hizmete açtık. Davraz Kapalı Pazaryerimizin ihalesini yaptık, bir ay önce müteahhit inşaata başladı, orayı da tamamlayarak hizmete açacağız. Pazaryerlerimizin üzerine Güneş Enerjisi Santralleri kurarak, şehrimize çok önemli gelir getirecek yatırımlar yapıyoruz. 1.2 Megavat Davraz Mahallesine, 0.3 Megavat bu pazaryerinin üstüne GES kuruyoruz. Yaklaşık 1 Megavat da Binbirevler Mahallesindeki pazaryerinin üstüne kuracağız. Bu gibi yatırımlarla gelir elde ediyoruz ve bu gelirlerle sizlere yeni yatırımlar yapmak için hızlı bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
İnsan odaklı çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize hep 'ne vaktinizi, ne nakdinizi sakın boşa harcamayın. İnsan odaklı, insana hizmet etmeyen hiçbir yatırıma emek vermeyin' diyor. Biz de bu düşünce ve bize verilen bu talimatlarla yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de hem bana hem de partime vazife olarak ne düşüyorsa hepimiz buradayız. Hepimiz beraber buralarda yapılması gereken çalışmaları elbirliği, güç birliği ile sonuca ulaştıracağız. Hizmet kervanını devam ettireceğiz. Pazaryerimiz mahallemize hayırlı olsun” dedi.
Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, mahallesine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e bir plaket verdi. Başkan Başdeğirmen, plaketi tüm ekip arkadaşları adına aldığını söylerken, Muhtar Kınay, “Başkanımız mahallemize çok büyük hizmetler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Kendisini sırtımızda, omzumuzda taşırız” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte esnafları ziyaret ederek bereketli, hayırlı bol kazançlar dileklerini iletti, pazar alışverişi yaptı. Başdeğirmen çifti çocuklarla da yakından ilgilenirken, vatandaşlarla sohbet ettiler. Kapalı pazaryeri için teşekkür eden vatandaşlar, “Belediye Başkanı olarak bizlere aile gibi davranıyorsunuz. Başkanımızı takip ediyoruz, güzel hizmetler yapıyorsunuz. Başkanımıza Allah uzun ömürler versin. Pazaryerimiz çok güzel oldu. Her gün sizler için dua ediyoruz. Belediyemiz her alanda çok güzel çalışıyor. Allah razı olsun” dediler.
Bir vatandaş da Başkan Başdeğirmen'in şehre çok güzel hizmetler kazandırdığını ifade ederek, “Her şey için teşekkür ediyoruz. Çok güzel çalışıyorsunuz. Farklı bir siyasi partiye gönül veriyorum ama açık konuşayım sizi takdir ediyorum. Isparta'ya çok yerinde, uyumlu işler yaptınız. Allah yardımcınız olsun” dedi.
Pazarcı esnafı da Mehmet Tönge Mahallesi Pazaryerinin üstünün kapatılmasının çok güzel olduğunu belirterek, “Çünür'den sonra burası çok güzel oldu. Yağmur ve soğukta sorun yaşıyorduk. Isparta'mıza çok güzel bir pazaryeri kazandırdınız. Halk ve esnaf memnun. Allah razı olsun” ifadelerinde bulundular.
Engelli bir vatandaş için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in elektrikli tekerlekli sandalye gönderdiğini belirten bir esnaf da “Engelli vatandaşlarımızın da önünü açıyorsunuz. Biz burada kiracıyız ama bu mahalleye böyle bir hizmet daha önce gelmedi. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...