“AMACIMIZ İLK KIVILCIMI YAKMAKTI’’

22 Mart 2023 16:30

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin (ISUBÜ) fiziki yatırımlarını desteklemek amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in öncülüğünde Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği kurulmuş ve Hızırbey Mahallesi'nde eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu 7 bin metrekare alanda hayırsever vatandaşlar ve iş insanlarının katkılarıyla eğitim binası yapımına başlanmıştı.
1.013 metrekare taban ve 5.065 metrekare kapalı alana sahip bodrum+4 kattan oluşan eğitim binası 17 derslik, 5 atölye, 3 laboratuvar, 18 idari personel odası ve 10 adet teknik hizmet odasından oluşuyor. Eğitim binasında 7 bölümde yaklaşık 6 bin öğrencinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ders başı yapması planlanıyor.
İnşaat çalışmaları yüzde 95 seviyelerine ulaşan ISUBÜ eğitim binasında, Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı ve aynı zamanda Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve dernek yöneticileri incelemelerde bulundu.
ISUBÜ eğitim binasında incelemelerde bulunan heyet, inşaatı yapan firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından yapımı devam eden bölgedeki ve eski devlet hastanesi kısmındaki kampus alanının 60 bin metrekareden oluştuğunu söyleyen ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Bu bölgeyi yeni kimliği ile birlikte Teknoloji Kampusu haline dönüştürmek istiyoruz” dedi. Bu kapsamda Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından yapılan binanın ISUBÜ için yöredeki ilk bina olacağını aktaran Rektör Çatal, “Bu bina ile birlikte biz Teknik Bilimler MYO'muzu, Teknoloji Fakültemizi, Teknoloji Merkezimizi, Teknoloji Transfer Ofisimizi, bunun yanında Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulumuzu, öğrenci kulüplerimizi burada toplayacağız. Kent, üniversite birleşmesi için önemli bir simgesel mekan oluşturacağız. Katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyorum.”
İnşaatı devam eden eğitim binasının ISUBÜ için yapılan ilk bina olduğunu hatırlatan Isparta Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ'den ayrılan ISUBÜ'nün, mevcut üniversitenin binalarından faydalandığını dile getirdi. Şu anda dernek olarak yapımında sona gelinen ISUBÜ eğitim binasının hayırsever vatandaşların ve iş insanlarının destekleriyle yapımının gerçekleştirildiğine işaret eden Başkan Başdeğirmen, “Yaklaşık bir yıl içerisinde binamızı bitirdik. ISUBÜ için yapılan ilk bina olması bizim için önemli. Hayırseverlerin desteğiyle yapılması çok önemli. Dernek Başkanlığını yaptığım için belediye tarafından yapılan bir bina olarak görülebilir, belediye burada briketlerini bağışlamıştır, onun dışındaki tüm malzemelerini hayırsever vatandaşlarımız ve iş insanlarımız sağlamıştır” ifadelerinde bulundu.
Okul yapılan bölgelerde daha önce devlet hastanesi, doğumevinin bulunduğunu ve bir ticari hareketlilik olduğunu anımsatan Başkan Başdeğirmen, “Buradaki hastanelerimiz Şehir Hastanesine taşınınca bölgedeki ticari hareketlilik tamamen bitti. Amacımız ilk kıvılcımı biz yakalım bir an önce esnafımız işyerlerine dönsün, ticaret başlasın, ekonomik döngü hızlansın düşüncesiyle bir yıl içerisinde vatandaşlarımızın katkılarıyla bu binayı yaptık, en kısa zamanda da inşallah açılışını hep birlikte yaparız. Isparta'mıza ve üniversitemize hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.
ISUBÜ'nün 2018 yılında kurulduğunu ve SDÜ'den ayrıldıktan sonra üniversitenin yeni bina ve kampus ihtiyacının doğduğunu belirten Isparta Valisi Aydın Baruş, “Isparta'nın hayırseverlerin desteğiyle başlatılan bu bina inşaatı yaklaşık bir yıl içerisinde toparlandı, şu anda tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Güzel bir bina olmuş. Üniversitemiz 20 bini aşkın öğrencisiyle bugün gelişme anlamında ciddi mesafeler kat etti. Üniversitenin ihale ettiği ve devam ettiği binalarda var. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ISUBÜ çok daha iyi şartlarda öğrencilerine hizmet vermeye devam edecek. Burada bu binanın yapılmış olması çevredeki ticari hayatın, mahallenin canlanması açısından da çok çok önemli. Başkanımızın da ifade ettiği gibi devlet hastanesinin taşınmasından sonra burada esnafımızda bir mağduriyet hissi oluştu. Burası öğrencilerle, akademik personelle dolduktan sonra bölge önemli bir canlılık kazanmış olacak. ISUBÜ modern şartlarda hizmet verecek. Depreme hazırlık anlamında da bu yeni binaların sağlam şekilde yapılması çok çok önemli. Öğrencilerimizin, akademik personelimizin daha sağlıklı alanlara kavuşacak olması önemli. Üniversitemizin bu yeni binalara kavuşması bizleri çok mutlu ediyor. Öğrencilerimiz güven içerisinde burada eğitim görecekler. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Ispartalı hayırseverlerin böyle bir eser vücuda getirmiş olması simgesel olarak da üniversitemize sahip çıkmaları açısından çok önemli bir gösterge. Allah herkesten razı olsun. Katkıda bulunan başta belediye başkanımız olmak üzere bu işe öncülük eden, bu işte emeği geçen herkese müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz. Isparta'mıza, üniversitemize hayırlı olsun” dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...