Kirazlıdere Kiraz fidanları ile donatıldı

29 Mart 2023 16:39

Daha yeşil bir Isparta için çalışmalarını gece-gündüz sürdüren Isparta Belediyesi her yıl binlerce ağaç fidanını ve süs bitkilerini toprakla buluşturuyor.
Isparta Belediyesi, Gökçay ile Kirazlıdere arasındaki bölgede peyzaj düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kirazlıdere yol ayrımının yan tarafındaki bölgeye kiraz fidanları dikildi.
Daha önce Etnografya Halı ve Kilim Müzesi'nden başlayarak Kirazlıdere yol ayrımına kadarki bölümde renkli baskılı asfalt çalışması yapılmış, kaldırımlar begonit taşla kaplanarak, gece aydınlatmalarıyla donatılmıştı. Aynı güzergahta bisiklet yolu oluştururken, Kirazlıdere Seyir Terasına kesintisiz toplam 4 km'lik bisiklet yolu faaliyete geçirildi.
Doğası ve özellikleriyle şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilen Kirazlıdere, vatandaşların uğrak yeri olmaya devam edecek.
Kirazlıdere alanının Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından şehre kazandırılmasının ardından yine tarihi bir dokusu bulunan ancak yıllarca kaderine terk edilmiş Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinde de mesirelik alan yapımına başlanmıştı.
Kirazlıdere bölgesi ile Andık Deresi Bezirgan Şelalesinin birbirine entegre edilmesi işlemi de tamamlanmıştı. Andık Deresi Bezirgan Şelalesi mesirelik alan bölgesinde çalışmalar bir yandan devam ederken, diğer taraftan da yine bölgede Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ayva, badem, muşmula, elma gibi meyve ağaçlarının da toprakla buluşturulması çalışmalarına başlanıyor.
Isparta Belediyesinin park ve bahçeler anlamındaki bir diğer çalışması ise şehirdeki park alanları, cadde ile sokaklar ve orta refüjlerin mevsimine uygun çiçek ve süs bitkileriyle donatılması. Bu kapsamda da ekipler orta refüjlerde şehrin yükselen değeri haline gelen lavanta fidanlarını toprakla buluşturmaya devam ediyor. Özellikle şehrin girişlerindeki orta refüjlerde bu sezon on binlerce adet lavanta fidanı toprakla buluşturulmuş oldu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...