OKULLARARASI HALK OYUNLARI YARIŞMALARINDA DERECEYE GİRMEK İÇİN TÜM HÜNERLER SERGİLENDİ

3 Nisan 2023 16:27

"Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları İl Temsilciliği işbirliğinde Okullar arası Halkoyunları Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde İl Birinciliği yarışmaları 6 Mart Spor Salonunda yapıldı.
Halk oyunları yarışmaları bugün saat 15:00'da açılış seremonisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan yarışmalarda 6 Mart Spor Salonu tribünleri doldu.
Yarışmaları Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ve Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur'da izleyerek, organizasyonu yakından takip etti.
Küçükler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde yapılan Okullar Arası halk oyunları birincilik yarışmaları görsel şölene dönüştü. Ekipler dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi.

İŞTE DERECELER
Yarışmaların sonunda Minikler Geleneksel Düzenlemeli dalda Birinci:
SEVİM ÖRNEK İLKÖĞRETİM İlköğretim Okulu.
Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli dalda Birinci:
HIZIRBEY ORTAOKULU oldu.
Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz dalda:
KEÇİBORLU BORSA İSTANBUL ORTAOKULU Birinci,
KULEÖNÜ ORTA OKULU İkinci,
KADİR BOYLU ORTA OKULU Üçüncü oldu.
Gençler Geleneksel Düzenlemesiz dalda Birinci:
MÜSTAFA GÜRKAN ANADOLU LİSESİ
Dereceye giren okul takımlarına madalya ve kupaları İl Müdürü Mahmut Danayiyen ve protokol üyeleri tarafından törenle takdim edildi.
İL MÜDÜRÜ MAHMUT DANAYİYEN'DEN TEBRİK
Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, “Ispartamız Halk Oyunları yönünden çok zengin ve değişik özelliklere sahiptir. Güller ve Göller diyarı kentimizin coğrafyası Anadolu'nun iç kesimlerini Akdeniz'e bağlaması, halk oyunlarına da yansıyarak bir geçiş yöresi özelliği taşımaktadır. Bu vesileyle katılım sağlayan okullarımızı, antrenörlerini ve tüm ekiplerimizi kutluyorum. Bundan sonra da Türkiye'de gruplarda ve şampiyonalarda ilimizi temsil edecek okullarımıza başarılar diliyorum” dedi.
•ERKAN SARIYILDIZ

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...