“SORUNLARIMIZI ŞİMDİ İKTİDAR OLUP ÇÖZME ZAMANI..”

4 Nisan 2023 16:58

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, görev aldığı süre içerisinde Ispartalı çiftçinin, esnafın, emeklinin, memurun, gençlerin ve en önemlisi kadınların sorunlarını TBMM'ye taşıyarak Isparta halkına verdiği sözü tuttuğunu, muhalefet görevini yaptığını ve hepsine çözüm aradığını ifade etti.

Cesur, “Isparta'da büyük bir başarıya imza attık. 5 yıldır iyi ki sizlerle yol yürüyoruz. Hep birlikte özverili çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar sayesinde de bugün başımız dik alnımız ak bir şekilde Isparta halkının önündeyiz. Isparta Halkı beni meclise İYİ Parti milletvekilleri içinde en yüksek oyla gönderdi. Bunda sizin de büyük payınız var. Genel Başkanımız Meral Akşener, beni Isparta'da 'Babanın kızı' diyerek takdim etti. Babanın kızı olmanın sorumlulukları vardı. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in bana güvenine karşı kendisine sorumluluğum vardı. Sayın Genel Başkanımızın çıktığı yolda, partimizin ilkeleri ve hedefleri vardı. Bunlar için, değerli teşkilatlarımızla birlikte Isparta'yı hak ettiği gibi temsil edebilmemiz için, bu şerefli görevi bize veren Isparta halkına verdiğimiz sözleri yerine getirebilmemiz için çok çalışmamız gerekiyordu ve çok çalıştık. İktidarın unuttuğu verdiği sözleri, yerine getirmediği bütün konuları; Türk çiftçisi ve köylüsünün, Isparta'da gül, elma, lavanta, domates, kiraz üreticisi ve diğer tüm kesimlerin problemlerini, Isparta'da yaşayan memurların, işçilerin, esnafın, emeklilerin, dışarıdan gelenlerin, kamu görevlilerinin, gençlerin, çocukların ve en önemlisi de kadınların sorunlarını TBMM'ye taşıdık. İşte bu sorumluluk nedeniyle 7 gün 24 saat süren 5 yıllık bir mesainin sonunda çok şükür ilk günkü gibi alnımız ak, başımız dik. Sizlerin bizlere ilettiği köy köy, mahalle mahalle problemleri de TBMM'ye, ulusal ve yerel basına taşıdık. Sorunların çözüme kavuşması için, iktidar yetkilileri vermiş olduğumuz önergeleri reddetse de kanun tekliflerimizi genel kurula getirmese de biz gündeme taşıdıktan sonra birçok sorun çözüme kavuşturuldu. 'Yol bozuk' dedik, yollar yapıldı. 'Bu köyün camisinde imam yokmuş” dedik imamlar gönderildi. 'Sağlık ocağında hemşire yok' dedik, hemşire verildi. 'Yalvaç'ta, Gelendost'ta doktor yok' dedik, hastanelerdeki doktor problemlerini dile getirdik. 'Bilgisayarlı tomografi, MR cihazı' yok dedik, çalışan personelin başına gelen haksızlıkları gündeme getirdik. İktidar bizim önergelerimizi reddetse de cevap vermeseler de birçok konuyu çözüme kavuşturduk. Bizim söylediklerimizden yaptıkları hala bir dişin kovuğunu doldurmayacak kadar az, gelir gelmez o kadar çok yapılacak iş var ki” dedi.

UNUTTULAR ISPARTA'YI

Konuşmalarında AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştiren Milletvekili Cesur, şöyle devam etti; “Bugün geldiğimiz noktada ne çiftçinin sesi duyuldu ne mazota, gübreye gelen zamlar giderildi, ne üreticimiz 21 yılda AK partili hükümetlerin ihmalleriyle getirildiği perişan halden çıkarıldı. Yani sevgili hemşerilerim, biz daha yolun başındayız, seçimi kazanacağız. O kadar çok yapılacak işimiz var ki! Biz sözümüzü tuttuk, muhalefetin yapması gereken ne varsa fazlasıyla yaptık. Ama iktidar maalesef kulaklarını tıkadığı için 21 yıldır Türkiye'yi yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi yokluğa, yoksulluğa, felaket zincirine sürükledi. Son yıllarda en zor günlerini yaşayan Isparta halkının sesini duymadılar, sanki cezalandırdılar! Unuttular Isparta'yı. Geçen sene elektrik kesintilerinde hepimiz ne kadar büyük zorluk yaşadık. Bunların hepsini anında TBMM'ye taşıdık. Sizlerle birlikte o zor günlerde dağlara, tepelere çıktık, vatandaşlarımızın yanında olduk. Isparta'yı maalesef bir kar yağışıyla karanlığa, donmaya bıraktılar. 'Olmaz, bunu düzeltin' dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel döneminden kalan tahta elektrik direkleri vardı hala Isparta'da! Değiştirmemişler bunca sene! Sonra vermişler malum şirketlere. İhaleler yapmışsın, kanuna göre senin denetlemen lazım, denetlememişsin. Denetlemediğin için, şirket de sözleşmesinde yazan ve yapılması gereken bakımı yapmadığı için, bakımsız ve çürümüş olan bütün elektrik tesisatı Akdeniz Bölgesindeki Ispartamızda bir karla çökmüş. Peki sonra ne yaptılar? Defalarca söyleyince ikinci kar yağışından sonra, elektrikler yine kesilince, elektrik altyapısını yeniden ihale etmeye karar verdiler. Peki, kime verdiler? Dalga geçer gibi günlerce Isparta'yı elektriksiz bırakan aynı yandaş şirkete verdiler. Gün geldi sel oldu. Burada köylümüz, çiftçimiz büyük sıkıntıya düştü. Gün geldi don oldu, tarlalarımızdan mahsulümüz ziyan oldu. Hükümet üreticinin elinden tutmadı. Gün geldi yangın oldu Isparta'da. Sütçüler Çandır'ımız yandı. 'Elini tutun vatandaşın, yanmış evler var, vatandaşımız ağlıyor' dedik. Ama devletin görevlileriyle otururken kriz yaşanırken ve de; dedi ki krizin ortasındaki kamu görevlisi bize, siz de oturup onlarla birlikte ağlasaydınız. Bu kadar çürümüş işte! Ne vatandaşın sesini duydular, ne yangında olması gereken uçaklarla müdahaleyi doğru ve zamanında yapabildiler. Isparta'da küçük bir bölge yanmış olabilir, daha çabuk müdahale edildi ama özellikle Antalya ve Muğla'da ormanlarımız cayır cayır yandı, kül oldu. Gördük ki devletin elindeki Türk Hava Kurumu uçakları, yangın söndürme uçakları hepsi depolara çekilmiş, paslanmaya bırakılmış ve kullanılamaz hale gelmiş. Varlıklarımız, şatafat üzerine harcanmış, lüks saraylar yapılmış, uçaklar alınmış ama yangın söndürecek donanımın yok!

BU LEKE ÜZERİNİZDEN YILLARCA SİLİNMEYECEK

Gün geldi deprem oldu Elazığ'da, İzmir'de. Bağırdık, çağırdık sesimizi duyurmaya çalıştık. Dedik ki; Türkiye deprem ülkesi, hazırlık olalım. Yapılması gerekenleri tek tek anlattık, kanun teklifleri verdik ama yapmadılar. Sonra Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizde büyük yıkıma sebep olan depremi yaşadık. Gördük ki, Kızılay çadır satar hale gelmiş ülkede. Ben meclis genel kurulunda çadırları vatandaşına afette göndermesi gereken Kızılay'ın başkanı hala neden görevde dedim. Milletimizin paralarıyla alınan çadırları afette vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz vatandaşa? Bunları satmışsınız, bu bir utançtır. Yıllarca üzerinizden bu leke silinmeyecek, tek bir görevli istifa etmedi ve hükümet görevden tek kişiyi hala almadı dedim.

ÜRETİCİNİN EMEKLERİ ZİYAN OLDU

Türkiye'de canla başla çalışan insanlar yoruldu. Üretmeye çalışan insanları büyük bir yoksulluğuna sevk eden bu iktidarın yanlış politikalarıyla her şey ithal edilir hale geldi. Türk parası eridi, paramız pul oldu. Yarınlarımız, hayallerimiz kül oldu. Herkesin hevesi silindi, üreticinin emekleri ziyan oldu.

KÖY KÖY, MAHALLE MAHALLE GEZDİK, SORUNLARI BİLİYORUZ

Şimdi nasıl çıkacağız bu sorunların içinden? Her şeyi nasıl yoluna koyacağımızı biliyoruz. Beş yılda ne yaptık biliyor musunuz? Biz önergelerimizle şunu yapmadınız, bunu etmediniz derken çok büyük de bir arşivimiz oluştu. Sorunları biliyoruz. Çalıştık üzerinde hepsinin. Gelir gelmez 14 Mayıs'ın hemen ertesinde, hepsini sırayla çözeceğiz. Türkiye'nin acil çözülmesi gerekenler sorunları var, onlar derhal çözüme kavuşturulacak. İkinci planda yapılması gerekenler var. Onların hepsinde yapılacaklar belli. Isparta'da köy köy, mahalle mahalle gezdik, ilçelerimizde gitmediğimiz yer kalmadı. Tüm sorunları biliyoruz. Vatandaşlarımızın önüne çıkacağız yakında seçim var. İktidar olmak üzere yola çıkan İYİ Parti kadrolarıyla heybemize koyduğumuz ve sırtımıza yüklediğimiz sorunları çözerek güzel günlere varacağız. Kimlerle yapacağız bunu? O fedakâr, çoluğunun çocuğunun rızkından ayırdığı parayı, zamanı ve emeğini, bahçesine gitmesi gerekirken nasırlı elleriyle buraya gelip canla başla çalışan teşkilatlarımızla beraber yapacağız, liyakatli kadrolarımızla yapacağız, kimseyi ayırmadan yapacağız.

SÖZÜMÜZ SÖZDÜR BİZİM, İKTİDAR OLUNCA DAHA DA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

İktidar tarafından yıllardır her seçimde söz verilen ancak yapılmayan Konya-Isparta yolu, Dereboğazı yolu ve Burdur Dostluk Yolunu hızlıca tamamlayıp Isparta'yı hizmet deryasına katacağız. Allah nasip ederse çok yakında bu verdiğimiz sözleri de yerine getirmek için daha çok çalışacağız.
Önümüzde az bir zaman kaldı. Seçim kampanyası döneminde her yeri yeniden karış karış gezeceğiz, talepleri yeniden alacağız. Halkımızın teveccühüyle Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımız olacak, İYİ parti iktidar ortağı ve 1. Parti olacak. Ve Isparta halkı da iyi günlere kavuşacak. Gelendost, Şarkikaraağaç, Yalvaç, Yenişarbademli, Aksu, Eğirdir, Atabey, Uluborlu, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Gönen ve Isparta'mız hizmete kavuşacak, söz verdik, baharı getireceğiz.”
Milletvekili Cesur'un ziyaret ettiği Şarkikaraağaç, Aksu, Yalvaç, Gelendost, Yenişarbademli İlçe Başkanları ve teşkilat yöneticileri de 5 yıldır kendilerini yalnız bırakmayan, en ufak sorunu gündeme getiren, çözüm bulmak için gece gündüz çalışan Milletvekili Aylin Cesur'a teşekkürlerini ileterek, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Önümüzdeki genel seçimlerde kendilerine başarılar dileyerek teşkilat olarak her zaman yanında olduklarını ifade ettiler. Milletvekili Cesur, seçime kadar ayakkabı eskitmeye devam edeceğiz, sizden gece gündüz çalışmanızı istiyorum, az kaldı dedi ve Isparta Merkeze döndü. Milletvekili Cesur'un programında bulunan Sütçüler ziyaretinin, ilçe başkanının mazereti nedeniyle başka bir tarihe ertelendiği öğrenildi. Cesur'un diğer ilçelere ziyaretleri ve programları devam edecek!
•ERKAN SARIYILDIZ   

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...