GÜL ÜRETİCİSİNE GÜLBİRLİK´TEN RAMAZAN BAYRAMI HARÇLIĞI

6 Nisan 2023 16:34

GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu geçtiğimiz yıl 22 lira olarak belirleyip ödemesini yaptığı 1 kilo Gülçiçeği bedelini aldığı kararla 24 lira 25 kuruşa yükseltti ve fark ödemelerine başladı.

KİLO BAŞINA 2 TL 25
KURUŞ FİYAT FARKI
Konu ile ilgili açıklama yapan GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik:
“Bizler Yönetim Kurulu olarak üretici ortaklarımızın böylesi sıkıntılı bir ortamda aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak ve rahatlatmak için Birliğimiz ve Rosense A.Ş.'nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda daha önce 22 lira olarak belirlediğimiz ve ödemesinin bir bölümünü daha önce avans olarak ödediğimiz ve 2022 Temmuz ayı başında da tamamını ödediğimiz gül çiçeği kilogram bedeline ilave olarak şimdi 2 lira 25 kuruş daha fiyat farkı ödenmesine karar verilmiştir. Böylece geçtiğimiz yılki gülçiçeği bedeli 24 lira 25 kuruşa çıkmıştır.
Gülbirlik'e gülçiçeği veren üretici ortaklarımız bize ne kadar gülçiçeği verdiyse kilo başına 2 lira 25 kuruş daha fiyat farkı almış olacak. Ödemelerimiz Birliğimize bağlı 6 kooperatif kanalıyla yapılmaya başlanmış olup, Bayram öncesi 14 Nisan'da tamamlanmış olacak. Üreticilerimizi hem Bayram öncesi hem de yaklaşan gülçiçeği kampanyası öncesi ekonomik olarak biraz olsun rahatlatmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.
HER ZAMAN
ÜRETİCİMİZİN
YANINDAYIZ
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, üreticilerin kendileri için olmazsa olmazlar arasında olduğunu belirterek, “Biz onların haklarını en az kendimiz kadar düşünüyoruz. Üreticilerimiz bizim için vazgeçilmezlerimizdir. Onlar var ise Gülbirlik var. Çünkü bizim kooperatifimizin olmadığı yerde biz olmayacağız. Dolayısıyla onları yaşatmak, onları üretime katkı sağlamaya devam ettirmek için en iyi fiyatı vererek gülü, gülcülüğü, sektörü bütünüyle gelecekteki nesillere aktarma gibi bir misyonumuz ve görevimiz var. Bu bilinçle çalışıyoruz.” dedi.
Çelik, “Biz biliyorsunuz Gülçiçeği bedelini her yıl kampanyamız bittikten sonra kazancımıza bakıp ona göre bir fiyat tespit ediyoruz. Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz yıl gülçiçeği bedelini 22 lira olarak belirlemiştik. Ancak sonradan yaptığımız değerlendirmeler sonunda gerek Birliğimizin gelirlerini gerekse Birliğimize bağlı Rosense Şirketinin satış gelirlerini de dikkate alarak üreticilere kilo başına 2 lira 25 kuruş daha fiyat farkı ödenmesine karar verdik” şeklinde konuştu.
ÜRETİCİLERE REKOLTE
BEYANNAME UYARISI…
Bu arada yaklaşan Gülçiçeği kampanyası öncesinde Gül üreticisi ortaklara rekolte beyannamelerini vermeleri konusunda önemli uyarılarda bulunan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Biz her kampanya öncesi üretici ortaklarımızdan rekolte beyannamesi alırız. Kampanya döneminde kooperatiflere vermeyi taahhüt ettikleri gül rekoltesine ilişkin üretici ortaklarımızın 2023 kampanya dönemine ait rekolte beyannamelerini Kooperatiflerimize biran evvel teslim etmeleri gerekmektedir” dedi.
•ERKAN SARIYILDIZ

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...