TÜRKİYE KADIN MASA TENİSİNDE ŞAMPİYON ISPARTES

11 Mayıs 2023 17:21

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 2022 – 2023 Spor Toto Sezonu Kadınlar 2. Liginde Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden katılan 15 farklı takımla mücadele eden şehrimizin takımı ISPARTES sezon boyunca oynadığı 22 maçın 21'inde galip gelerek Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.
İlk etabı 14-16 Ekim 2022 tarihinde Konya'da düzenlenen müsabakaların ikinci etabı 03-05 Şubat 2023 tarihinde Denizli'de gerçekleşti. Son etap olan PlayOff etabı ise 06-08 Mayıs 2023 tarihinde Kocaeli'nde oynandı.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Ayşegül IŞIK ve Elifnil AYAZ ile Şilan GÜLSEREN, Zilan GÜLSEREN, Ceyla BULUT adlı sporculardan oluşan ISPARTES kadın masa tenisi takımı yalnızca tek mağlubiyet ile şampiyonluk kupasını kaldırdı.
ISPARTES'in rakipleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor, Trabzon Büyük Şehir Belediye Spor, Bursaspor, İzmir Büyükşehir Belediye Spor gibi köklü ve büyük yatırımlı kulüpler olmasına rağmen hepsini mağlup ederek şampiyon olması dikkatleri çekti.
Gönüllü olarak takıma teknik danışmanlık yapan Süleyman Demirel Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Olcay SALİCİ “doğru bildiklerimizi yapmaya, bilimin ışığında çağdaş antrenman metotlarını uygulayarak başarılar almaya devam edeceğiz” dedi.
Aynı zamanda altyapı eğitimi de veren ISPARTES kulübü 50'nin üzerinde genç sporcuya eğitim vermekle birlikte bugüne kadar 4 sporcusunu da MİLLİ takıma gönderme gururunu yaşıyor.

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...