KARINCA ZİHİNSEL ENGELLİLER DERNEĞİNDEN KERMES

15 Mayıs 2023 16:45

Zihinsel engelli bireylerin eğitilerek üretim yapmasına katkı sağlayan ve bu alanda çok önemli çalışmalara imza atan Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği tarafından yılın çeşitli dönemlerinde özel çocuklar yararına düzenlenen kermes etkinliklerinden biri daha Engelliler Haftası dolayısıyla Iyaşpark AVM'de düzenlendi.
Birlik, Beraberlik ve Dayanışma adı altında düzenlenen Kermes üç gün boyunca açık kalırken, el işi ürünlerinin satışının yapıldığı kermesten elde edilen gelirin özel çocuklara eğitim ve istihdam imkanı sağlayan Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneğinin ihtiyaçlarında kullanılacağını belirten Dernek Başkanı Hülya Yüceer, Dernek olarak zihinsel engellilerin eğitim ve istihdamına katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu doğrultuda zaman zaman Kermesler düzenliyoruz. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz bu Kermesimizde el emeği göz nuru giysi çeşitlerini satışa sunduk ve önemli bir gelir elde ettik. Yılda çok kez Kermes düzenliyoruz ve elde edilen gelirleri de Derneğimizde eğitim gören Zihinsel Engellilerimizin ihtiyaçlarında kullanıyoruz. Dernek bünyemizde eğitim gören engelli çocuklarımıza sabah kahvaltısı ve öğle yemeğe veriyoruz. Dernek binamızın elektrik ve su faturalarını da kermes ve hayırseverlerin yardımlarıyla karşılıyoruz. Amacımız özel çocuklarımıza yardımcı olmaktır. Dernek olarak tüm arkadaşlarımızla gönüllü olarak görev yapmaktayız.
Kermesimize ilgi gösteren, destekte bulunan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Karınca Zihinsel Engelliler Derneği Gökçay'daki eski Huzurevi binasının yanında yer almaktadır” dedi.

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...