“SOMA SPOR´un GALİBİYETİ ISPARTASPOR´A İLAÇ GİBİ GELDİ”

17 Mayıs 2023 16:51

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 37. Hafta maçları geçtiğimiz Salı günü oynandı. Bu grupta mücadele eden Ispartaspor ise deplasmanda Çorumspor'a 2 – 1 mağlup oldu. Rakibinin Şampiyonluğunu ilan ettiği maçta Yeşil – Pembeli ekibe en büyük müjde Bursa'dan geldi.
Ispartaspor, Bursa'dan gelen maç sonucuyla son haftaya umutla giriyor. Zira, önceki gün Bursa'da oynanan ve Ispartaspor'u son derece yakından ilgilendiren maçta Somaspor, Bursaspor'u 5 – 3 mağlup etti.
Bu sonuç, Bursaspor'un 45 puanda kalmasını sağladı. Zira, Bursapor bu maçı kazanmış olsaydı ligde kalmayı garantileyecek ve haftayı bay geçiren Nazilli Belediyespor'a son hafta mağlup olsa bile hem kendisi hem Nazilli Belediyespor ligde kalmayı garantileyecekti.
Ispartaspor, bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı ligden düşmüş Sivas Belediyespor'u 50 – 0 bile mağlup etse yine puan farkı yüzünden ligden düşecekti.
Ancak, Play – Off'a çıkmayı son ana kadar kovalamaya devam eden ve büyük bir ihtimalle de bu hafta sonu Play – Off hedefine ulaşması beklenen Somaspor'un Bursaspor galibiyeti Ispartaspor'a adeta ilaç gibi geldi. Zira, Yeşil – Pembeliler bu hafta sonu Sivas Belediyespor'u mağlup ettiği anda diğer tüm sonuçlara bakmadan ligde kalacak. Nazilli Belediyespor – Bursaspor karşılaşması ise büyük bir ihtimalle ligde düşen takımı belirleyecek.
Pembe-yeşilli Taraftarlardan da, Ispartaspor'u ligde kalması adına önünü açan Somaspor'a Teşekkür ettiler. Taraftarlar; “Somaspor, Bursaspor'u mağlup ederek bize büyük bir iyilik yapmış oldu. Kendilerine minnettarız ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz de onlara Play – Off yolunda başarılar diliyoruz ve bu hafta maçlarını kazanarak Play – Off'a kalacaklarını düşünüyoruz” dediler.

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...