MİLLETVEKİLLERİ MAZBATA TÖRENİ ERTELENDİ

25 Mayıs 2023 16:20

İYİ Parti Milletvekili adayı Aylin Cesur, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili seçimleri için her türlü itiraz sürecini kullanıyor. Milletvekili mazbata töreni bu sebeple 2 kez ertelendi.
İYİ Parti ve Aylin Cesur, Isparta'da yapılan milletvekilliği seçimleri için her türlü itiraz sürecini kullanıyor. Milletvekilliği seçimlerinde Aylin Cesur'un başvuruları nedeniyle kesin sonuçlar henüz alınamadı. Hatta daha öncede ertelenen ve dün yapılması planlanan mazbata töreni yeniden ileri bir tarihe ertelendi.
İTİRAZ EDİYOR AMA SONUÇ ALAMIYOR
Aylin Cesur son olarak, Isparta'da oy kullanma kısıdı bulunan kişilerin oy kullandığı iddiasıyla seçimlerin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yeni bir başvuru yaptı.
YSK, İYİ Parti'nin talebini araştıracak ve haklı bulması durumunda Isparta'da aynı adaylarla yeniden seçim yapılacak. Bu durumda, yeniden seçimin gerçekleştirilmesi için 45 gün süre verilecek. Ve 45 gün sonunda yeniden milletvekilliği seçimleri tekrarlanacak. Eğer talep yersiz bulunursa, mazbata töreni düzenlenecek ve vekiller Ankara'nın
yolunu tutacak.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...