ISPARTA FESTİVALİ ÖZLEMİŞ

2 Haziran 2023 16:20

Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Gül Festivali kapsamında, saat 11.00'de Gülcü Mahallesi'ndeki Gülcüzade İsmail Efendi kabri başında anıldı.
Gülcü Mahallesi Camiinde ve Mimar Sinan Camii'nde Mevlit okutuldu.
Festival, Kolçelik kavşağından başlayan ve Gülcü Meydanlığında son bulan Gül Koşusu ile devam etti. 2-4 Haziran 2023 tarihlerinde Isparta merkez ve Eğirdir ilçesi, Güneykent ile Senir beldelerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Isparta Uluslararası Gül Festivali'nin ilk gününde saat 14.00'te 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saat 15.00'te Isparta Belediyesi'nin önünden başlayacak olan Gül Korteji düzenlendi.
Festival boyunca her gün saat 09.00-14.00 arasında Eğirdir ilçesi, Senir ve Güneykent beldelerinde gül bahçelerinde folklor gösterileri yapılacak, gül hasatı gerçekleştirilecek.
Yine 4 Haziran Pazar günü 08.00-12.00 saatleri arasında Güneykent'te gül bahçeleri, Gülhane ve gül yağı fabrikasında etkinlikler düzenlendi.
Güneykent için Pazar günü Belediye önünden saat 08.00'da vatandaşlar için otobüs seferleri yapılacak..
İlk gün Fevzi Paşa İlkokulu ile Belediye Kültür Merkezi arasında kalan cadde (Hacı İbrahim Parlar Caddesi) üzerinde kurulacak olan festival alanında başlayacak olan etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek. Çocuklara yönelik atölye çalışmaları yapılacak, balon park kurulacak, e-spor turnuvaları düzenlenecek, kukla gösterileri ve çeşitli aktiviteler yer alacak.
Festival kapsamında yerel grupların müzik performansları yer alacak. Farklı il ve ülkelerden gelen ekiplerin folklor gösterilerinin yanı sıra festivalin akşam bölümünde ise ünlü sanatçılar Ispartalılar ile buluşuyor. Isparta Meydan AVM'de düzenlenecek olan konserlerin ilkini Mustafa Ceceli verdi, ikinci günü saat 20.00'de Suat Ateşdağlı ile Ekin Uzunlar konser verecek.
Pazar günü festival saat 21.00'de Merve Özbey konseri ile son bulacak.

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...