Etimesgut Hava Limanında Teknoloji ve Bilim Meraklılarına kapılarını açan TEKNOFEST´te ISUBÜ, AÇTIĞI STANTTA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

31 Ağustos 2023 16:48

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara Etimesgut Havalimanı'nda teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.
İlki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST'in, bu yıl yurt içinde 7'ncisi, toplamda ise 8'incisi düzenleniyor.
Akademik paydaş olarak festivalde yer alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi J Blok 6 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
TEKNOFEST'in ilk gününde katılımcılara, Teknoloji Fakültesi, önceki yıllarda düzenlenen Teknofest yarışmalarında derece almış çalışmalar ve lisansüstü çalışmalarda üretilmiş insansız hava araçlarını sergiledi. Ayrıca, sanal gerçeklik gözlükleri ile Isparta'ya özgü gül toplama animasyonu deneyimlendirildi. Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Burhan DUMAN ve Arş. Gör. Rafet GÖZBAŞI tarafından ziyaretçiler bilgilendirildi.
Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sinan DEMİR tarafından "Geleceğin Tarımı: AgriDrone" etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik, katılımcılara tarım sektöründe geleceğin teknolojilerini ve özellikle insansız hava araçları (drone) ile verimli tarımın nasıl gerçekleştirilebileceğini keşfetme fırsatı sundu. Etkinlik boyunca, katılımcılar AgriDrone adlı insansız hava aracını yakından tanıyarak, tarım teknolojilerinin tarım verimliliği üzerindeki etkilerini öğrendiler.
Bu etkinlikte ayrıca tarımsal zararlıların gösterimi yapıldı.
Gönen MYO El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Dr. Halit ÖZDAMAR ve Öğr. Gör. Erkan GÜRDAL tarafından Ebru Sanatı klasiklerinden olan Akkase tekniği ile havacılık ve uzay temalı çalışmalar ziyaretçiler ile birlikte uygulandı.
Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. Murat İNCE ve Doç.Dr. Ebru YILMAZ İNCE ile öğrencilerimizden
Samet TUNÇBİLEK, Yiğithan KONUK tarafından arttırılmış gerçeklik uygulaması olan elektronik eğitimi temalı EDUARDO, ilkyardım temalı eğitsel bilgisayar oyunu First-Aid, çizgi izleyen robot, solar robot gösterisi ve 3 boyutlu yazıcı uygulaması çalışmalarını ziyaretçilere sundular.
Kariyer Merkezi Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Erhan TÜRKOĞLU ve Öğr. Gör. Müzeyyen Bilge ÇIRAGÖZ tarafından Üniversitemiz tanıtımları gerçekleştirildi.
Ayrıca Yalvaç MYO Öğr. Gör Ahmet Gürol KALAYCI tarafından 3 boyutlu yazıcıda hazırlanan deprem düdükleri Üniversitemiz standını ziyaret eden katılımcılara hediye edildi.

3 Eylül 20223 tarihinde sona erecek festivalde yüzlerce etkinlik, yarışma ve hava gösterileri gerçekleşecek.

Bu haber 435 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...