EĞİRDİR GÖLÜ KIYISINDA, 3 SPORCU 3 GÜNDE, 150 KM´LİK YOLDA BARIŞA PEDAL ÇEVİRECEK, KÜREK ÇEKECEK VE KOŞACAK

31 Ağustos 2023 16:49

Isparta'nın Eğirdir İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı münasebetiyle Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizesiyle 3 sporcu 3 günde Eğirdir Gölü'nün kıyısından ilerleyerek 150 km'lik yolu tamamlayacak.
Kano sporcusu Nüşabe Paşazade Kanosuyla, Triatlon sporcusu Gökhan Güneri koşarak ve Milli sporcu Gökhan Güneri'de bisikletiyle Eğirdir Gölü kıyısından 3 gün sürecek yolculuğa uğurlandılar.
Eğirdir kordon boyu amfi alanında gerçekleşen törenle meşaleler ve Türk bayrakları ile 'Üç Ekip Tek Yürek' , 'Zafer Yolculuğu ile Barışa Doğru' parolasıyla yola çıkan sporcuları Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu ile ilçe protokolü alkışlarla uğurladı.
Sporcular akşamları ise doğanın koynunda çadır kurarak geceyi geçirecekler. Zafer Bayramı 30 Ağustos günü saat 11.30 kordon boyunda start verilen proje 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yine kordon boyu saat 14.30'da Spor; kardeşlik, dostluk ve barış sloganı ile sosyal proje tamamlanmış olacak.
Eğirdir Belediyesinin destekleri ile 150 km'lik göl çevresini 3 gün boyunca karbon izi bırakmadan, doğa ile ahenk içinde, gölün muazzam koylarını, köylerini, tarihini keşfederek, yeşil ve mavi vatanı tanıtarak, bunun yanında 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Dünya Barış Gününün önemine değinmek adına yapılan sosyal proje aynı zamanda Eğirdir Gölü'nün Kurumasına dikkat çekmek ve bunun önüne geçmek için hayata geçirildi.
150 km'lik yolculuğa çıkmadan önce sporculardan kano sporcusu Nüşabe Paşazade; 'iyi kalpli ve coğrafyası kadar güzel insanlar bu özel projede sizlerle buluştuğum için gerçekten çok mutluyum. Sosyal projemizin Eğirdir'de olmasını istememizin sebebi yeşil çevresi ve doğa harikası olan Eğirdir'i bir kat daha güzelleştiren Eğirdir Gölü hep bizimle olsun dikkatini çekmek istedik. Projemizin 30 Ağustos Zafer bayramımızda olması ayrı bir değer kattı. Ben Azerbaycan'da doğdum, Azerbaycan'da büyüdüm ve Azerbaycan benim anavatanımdır. 27 senedir Türkiye'de yaşıyorum, Türk vatandaşıyım kızım burada doğdu, Türkiye benim Ata yurdumdur. 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece Türkiye'nin Zafer Bayramı değildir, bütün Türk Dünyasının Zaferidir.' dedi.
Milli Bisikletçi Gökhan Güneri; 'Eğirdir Gölü'nün kıyısının tamamını farkındalık yaratmak için dolaşacağım. Eğirdir'in güzelliklerini tanıtacağız. Gölden kano ile arkadaşım kıyıdan koşarak bende bisikletle devam edeceğiz.' dedi.
Triatlon sporcusu ; 'Öncelikle bu proje Eğirdir Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın önderliğinde bu çalışmalar gerçekleşiyor. 30 Ağustos Zafer Bayramımız bütün ulusumuza kutlu olsun. Bedelleri kan verilerek ödenen bu toprakları en güzel şekilde tanıtmak dileğiyle 150 Km boyunca Eğirdir Gölü etrafında koşacağız, kürek çeleceğiz ve pedal çekeceğiz. Daha önce bu tür organizasyonlarda yer aldık, bunuda yüzümüzün akıyla bitireceğimizi ümit ediyorum. Özellikle Eğirdir halkına buradan sesleniyorum, muhteşem bir lokasyondasınız, bu lokasyonun değerini bilin ona sıkı sıkı sarılın bu lokasyon size ait değil, gelecek nesillere ait mirası en güzel şekilde geleceğe devredin.' İfadelerini kullandı.
Yakılan meşaleler ile 150 km'lik yolculuk Eğirdir Gölü'nden kano ve kıyıdan bisiklet ve koşu ile start aldı.

Bu haber 440 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...