“Seçimden önce Bal, Şerbet vadedip, seçim sonrasında zehir içiriyorlar..”

7 Eylül 2023 16:29

Saadet partisi sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Isparta'ya geldi. İl Başkanı Yaşar Gürtoklu ve partililerin de katılımıyla Kirazlıdere'de kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Aydın ülke ve Isparta gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Dereboğazı yolunun da yıllardır yapılamadığına da dikkat çeken Birol Aydın'ın konuşmasından satırbaşları:
“- Türkiye'nin bir anayasa değişikliğinden önce bir anlayış değişikliğine ihtiyacı var.
- Yasaları değiştirmeden önce, halihazırda var olan yasaları uygulayacak bir zihniyete ihtiyaç var.
- Isparta'nın, Burdur'un ve diğer illerimizin her birinin özelde farklı farklı problemleri var ancak genelde/temelde yatan sorun aynı; zihniyet!
- Yolsuzluk yapmak, bugünkü kanunlara göre suç mu değil mi? Öyleyse sorun yasada mı, anlayışta mı?
- Bugün her birimize bir kağıt dağıtsak ve problemleri ile çözüm önerilerimizi birbirimizden habersiz yazsak; %99 mutabakata varırız.
- Problemlerimizi de bunların çözüm yollarını da aslında hepimiz biliyoruz; neyi/nasıl yapmamız gerektiğinde hemfikiriz aslında.
- Kırmızı ışıkta geçmememiz gerektiğini biliyoruz, bu konuda trafik lambalarının veya polisiye tedbirlerin de %100 çözüm olmadığını da biliyoruz.
- Öyleyse burada topyekun bir anlayış, tavır ve tutum değişikliğine gitmemiz gerekiyor.
- 22 yıl oldu. Bir kapıyı 22 kez aynı yanlış anahtarla açmayı deneseniz de sonuç değişmez. O kapı o anahtarla açılmaz!
- Öyleyse 23.'de farklı bir tercihte bulunmamız gerekir.
- Bu iktidar 22 yıldır, referandumlarda, genel ve yerel seçimlerde milletten ne istedi de alamadı?
- Sorunlarımızın çözümü için ya yönetimde bulunanlar anlayış değişikliğine gidecek, (ki bugüne kadar olmadı) ya da biz yönetimde bulunanları değiştireceğiz.
- 2021, 2022, 2023 hedeflerinin hiçbirini tutturamayan iktidar, şimdilerde 2024, 2025, 2026 yıllarını işaret ediyor.
- Öngörülerinin revizesinin revizesini yaptıkları halde hiçbirini tutturamadılar.
- Aradan geçen 5-6 yılın ardından şimdi 5-6 yıl öncesinin rakamlarını hedef olarak belirlemişler. Dolar kurunun yaklaşık 50 lira olacağını öngörüyorlarmış şimdi.
- Ne zaman başları sıkışsa ya yeni bir anayasa paketi ya da yeni bir ekonomi programı açıklıyorlar. Her yeni dedikleri ise bir öncekini aratır hale getiriyor. Son açıkladıkları OVP bile, başarısızlığın ilanıdır aslında.
- Her sene sınıfta kalıp, dönem başında “bu kez söz derslerime çok çalışacam” diyen bir öğrenci gibi hareket ediyorlar.
- “Seçimden önce bol keseden vaatlerde bulun, seçime kadar idare et, seçimden sonra ise millete kemer sıktır.” politikası uyguluyorlar.
- Seçimden önce bal-şerbet vadedip, seçimden sonra millete zehir içiriyorlar. “İbrahim gibi sözler söylüyorsun, ama neden Nemrutçasına harekette bulunuyorsun?” (Ferîdüddin Âttar)
- Doğru işi doğru yapmak başka, yanlış işi doğru yapmak başkadır. Kaldırıma asfaltı çok güzel dökebilirsiniz, bu yanlış işi doğru yapmaktır. Ama o işin doğrusu kaldırıma asfalt dökmek değil parke döşemektir.
- Bugün yaşadığımız problemlerin büyük kısmı işte bu anlayıştan kaynaklanmaktadır. Sözün güzelini söyleyip, işin yanlışını yapmaktan, yanlış işin doğru yapmaktan kaynaklanmaktadır.
- Peki siz ne yapacaksınız diye soruyorlar: Biz, sözün güzelini söylemeye, doğru işi de doğru şekilde yapmaya devam edeceğiz.”

Bu haber 430 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...