“Burayı 44 Mahallemizin alış-veriş yapacağı modern bir merkez haline getirmek istiyoruz”

2 Ekim 2023 16:08

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarını Köy Garajı etrafında bulunan esnafla sürdürdü.
Söz alan esnaflar tek tek taleplerini Başkan Başdeğirmen'e iletti. Köy Garajı'nın alt tarafında işyeri bulunduğunu ifade eden bir esnaf, dükkanlarının olduğu bölgede su giderlerinin bulunmadığını, bu problemin çözülmesini istediklerini söyledi. Başkan Başdeğirmen, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne yaşanan problemin hemen çözülmesi talimatını verdi.
Sıralı dükkanların çatı ve oluk problemleriyle ilgili gelen talebe Başkan Başdeğirmen, “2 yıl önce buraya geldim. Tüm sokakları dolaştım. Buralarda yıpranma var, buraları yenileyin demiştim. Oradaki arkadaşların hemen hemen tamamı dükkanlarımıza dokunmayın dediler. 'Diğer taraftan geldikten sonra işlerimizi yeni oturttuk, pandemiden de yeni çıkmıştık, burada tadilat istemiyoruz' demişlerdi. Pazaryeri yıkıldıktan sonra 3-4 kez daha geldim, yeni projeler getirdim. Projeleri açtık, altını otopark, kasapları içeri çekelim, kasapların altına soğuk hava depolu yerler yapalım diyerek bir proje sundum. 100 kişi vardı 90 kişi kabul etmedi. 'Biz buradan çıkıp başka yere gitmek istemiyoruz' dediler. Hiçbir yere çıkmayacaklardı, ön dükkanları arkada duran boş koridorların içerisine alacak, 1 yıl içinde tamamladıkça yerlerine alacaktık, 2 yıl içerisinde kademeli olarak burayı bitirecektik. Defalarca burası eski, burayı yenileyelim diye izah etmeye çalıştım. Esnafımızda aşağıdan yeni geldik, 10 yılda kendimizi anca kabul ettirdik, tekrar ayakta kalamayız korkusu vardı. Bize olmayacağını ifade ettiler. Bundan sonra yapacaklarımızı ortaya koyalım. Öncelikle buradaki doğalgaz sorununu çözeceğiz. Tadilatla alakalı yapılması gerekenler varsa yapalım. Buraların yenilenmesi lazım, tadilatla olmaz. Siz bize destek verin, projeleri oturup konuşalım, buraları yenileyelim. Geçici problemlerimiz olabilir. 2.etaba bıraktığımız yere esnafı taşıyacağız, birer yıllık kademelerle buraları yapabiliriz. Üzüm Çarşısını da yaptık. Orası da kötüydü. 2-3 katlı yıkık, eğri büğrü binalar, çatısı olmayanlar, eski yapılar vardı. Şimdi insanlar önünde fotoğraf çektiriyor. Artık son kademedeyiz. 2 aya kadar tamamını bitiriyoruz. Sistemde bize inanır ve güvenirseniz biz sizi mağdur etmeden buraları yenileriz. Burayı 44 mahallemizin alışveriş yapabileceği modern bir merkez haline getirmek istiyoruz. O gün 44 mahallenin açık AVM'sini buraya yapmak istiyoruz demiştim. Çatıların tamamını yenilemek lazım ama bir sene sonra komple yenilenecek bölgenin çatılarını da yenilemek doğru olmaz. Bu yıl idare edelim, ufak tefek sorunları siz halledin, ağır problemleri biz yapalım. Önümüzdeki seneye buraya çok güzel bir projeyle girelim. Altı otopark, üstü çok modern dükkanlar olsun” şeklinde konuştu.
2022 yılının Şubat ayında yağan yoğun kar yağışında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısının çöktüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, inşaat çalışmalarının başladığında alanın altından su çıktığını, yeni proje hazırlandığını ve inşaat süresinin uzadığını söyledi. Müteahhit firmanın kendisine 60 gün sonra pazaryeri alanını teslim edeceği yönünde bilgi verdiğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “60 gün sonra burayı teslim edeceğiz ve burada yeniden canlı hayat başlayacak” dedi.
Köy Garajı etrafındaki dükkanlar için proje çalışmalarına başlayacaklarını açıklayan Başkan Başdeğirmen, “Bu işler nasip işi, biz göreve gelirsek biz yaparız, gelmezsek bizden sonraki gelen arkadaşımız yapar. Bu hizmetin burada yapılması gerekir. En önemli konulardan birisi bu” ifadelerinde bulundu.
Bir esnaf da bölgede doğalgaz olmadığını belirterek, dükkanlarında doğalgaz kullanmak istediklerini belirtti. Bölgede 400 dükkanının bulunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, bölgeye doğalgaz hizmetinin geleceğini söyledi.
Esnaf buluşmasına katılan Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı da bölgede doğalgaz altyapı çalışmalarının başlayacağını, esnafı aboneliğe beklediklerini ifade etti. Altyapı çalışmalarında kilit parke taşlarının zarar göreceğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, belediye olarak yol yapımını kendilerinin üstleneceğini, firmanın bu maliyeti esnaftan almayacağını kaydetti.
Bir soru üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Kapalı Pazaryerinin çatısının esnafın istediği ölçülerde olacağını, alt tarafın 7 metre üst tarafın 5 metre olacak şekilde inşa edildiğini ifade etti. Pazaryerine konulacak olan trafonun da esnafın talebi üzerine farklı bir bölgeye alınacağını bildirdi.

Bu haber 381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...