“BİRLEŞEREK BÜYÜMEKTE BÜYÜK FAYDA VAR”

4 Ekim 2023 16:26

Birlik Başkanı Ahmet Tural, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası yönetimi tarafından organize edilen Yeni Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren MDS Mobilya'da yapılan buluşma toplantısına, Birlik Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanlarıyla birlikte katıldı. Buluşma toplantısında esnaf, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne indirilmesi, kalifiye eleman sorunu, yüksek sigorta prim ödemeleri, dükkan kira fiyatlarına sınırlama getirilmesi, yeni işyeri alanları açılması gibi konularda taleplerini dile getirdiler.
SİZLERİN TALEPLERİNİ
İLGİLİ YERLERE İLETİYORUZ
Birlik Başkanı Ahmet Tural, buluşma toplantısını organize eden Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hakan Divarcı ve yönetimiyle, toplantı için işyerini açan MDS Mobilya işletmecilerine teşekkür etti. Bu toplantıların amacının bir araya gelip hem dayanışma örneği sergilemek hem de esnafın taleplerini alarak, bunları ilgili yerlere taşımak ve çözüm sağlamak olduğunu belirten Başkan Tural “Geçtiğimiz günlerde esnafın taleplerini içeren bir dosyayı TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken'e sundum. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla TESK'te düzenlenen Başkanlar Meclisi toplantısında da bu talepleri kendilerine ilettik. Yine oda başkanlarımızla birlikte Ankara'da milletvekillerimizi ziyaret ederek, hem hayırlı olsun dileklerimizi ileteceğiz, hem de esnafın taleplerini kendilerine aktaracağız. Bağ-Kur'da 9000 iş günü olan pirim ödeme gününün 7200'ye indirilmesi yönünde seçimlerden önce siyasi partiler söz vermişti. Meclis açıldı. Şimdi bu yönde bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Esnaf bu ülkenin barometresidir diyoruz. Hem istihdam, hem de ekonomiye katkı sağlıyor. Ama Bağ-Kur primini kendisi ödüyor. Bağ-Kur prim rakamlarının düşürülmesini istiyoruz. Dükkan kiralarındaki yüksek artışlarından esnafımız çok muzdarip. Nasıl konut kiralarına yüzde 25 artış sınırlaması getirildiyse işyeri kiralarına da sınırlama getirilmesini istiyoruz. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyada da ekonomik dalgalanma söz konusu. İnşallah bunları hep birlikte aşacağız. Ülke, bayrak vatan bizim. Tabi ki sıkıntılarımız var biz bu sıkıntıları Ankara'da en yüksek sesle dile getiriyoruz” dedi.
BİRLEŞMEKTE FAYDA VAR
Birleşmenin, birlikte iş yapmanın önemine değinen Başkan Tural “Buluşma toplantısını yaptığımız bu işyerinde arkadaşlarımız birleşmiş ve üretim yapıyorlar. Birleşerek büyümekte fayda var. Sizler biraraya gelerek, kooperatif veya yardım sandığı kurabilirsiniz. Küçük birikimlerle yarın bir arazi alıp, yeni işyerleri edinmek mümkün olabilir. Eğer siz birleşmeye varsanız. Hakan Başkanın öncülüğünde bunu gerçekleştirebilirsiniz. Tabi dükkan sıkıntılarımız var, Gül Küçük Sanayi Sitesi 2 kooperatifi Başkanımızla yaptığımız görüşmede son aşamaya geldiğini söyledi. İnşallah orada temel atılırsa dükkan kiralarının ineceğini düşünüyorum. Tabiki mobilyacı esnafının büyük alanlara ihtiyacı var. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde odamızla sizlerle birlikte ne yapılabileceği yönünde bir araya gelelim” dedi. Kalifiye eleman konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Mesleki Eğitim Merkezlerine verilen desteğin düzenlemeye yeni maddeler eklenerek, devam ettirileceğini ifade ettiğini kaydeden Başkan Tural, bu konuda esnafa da büyük görevler düştüğünü söyledi. Toplantı karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.

Bu haber 392 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...