ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK´Ü ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

9 Kasım 2023 16:51

Çelenk Sunma: 8.50 -15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı
08.55 : Çelenklerin Sunulması
- Valilik
- Garnizon Komutanlığı
- Belediye Başkanlığı
09.05 : Saygı Duruşu (2 dk.)
09.07 : İstiklal Marşı, Bayrakların Göndere Çekilişi ve Yarıya İndirilişi
09.10 : Törenin Sona Ermesi

İCRA EDİLECEK ANMA PROGRAMI :
1. Çelenk Sunma Töreni; 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 08.50'de 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda toplanılması ve akabinde 08.55'de Atatürk Anıtı'na Çelenklerin Sunulması ile başlayacaktır.

2. Törene; Protokole dâhil Kamu kurum ve kuruluş amirleri, özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullarca belirlenen öğrenci grupları ve halk katılacaktır.
3. Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün vereceği komutla; Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ve Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait araçların çalacağı siren sesi ile birlikte saat 09.05'den itibaren 2 (iki) dakikalık Saygı Duruşunda bulunulacaktır.
4. Saygı Duruşunun başladığı saat olan 09.05'de; Atatürk'ün manevi varlığına saygı ifadesi olarak bütün resmi ve özel motorlu araçlar ses cihazlarını ve sirenlerinin 2 (iki) dakika süreyle çalacaklardır.
5. Atatürk Anıtı önündeki meşale saat 09.05'den itibaren yakılacaktır.
6. Saygı Duruşuna müteakip İstiklal Marşımız söylenecek, bu esnada Bayrağımız öğrenciler tarafından göndere çekilecek ve müteakiben yarıya indirilecektir.

7. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki Çelenk Sunma Törenine katılan protokol, mülki ve askeri erkân Törenin bitiminden sonra Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi'ne intikal edeceklerdir.

ÖZEL ANMA PROGRAMI:
1. Isparta Gülkent Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Özel Anma Programı sunulacaktır.
2. Protokol, sivil ve askeri erkân ile kurum müdürleri Anma Programının başlama saatinden önce Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi'nde (Gül Salonu) hazır bulunacaklardır.
3. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen öğrenci grupları, görevli idareci ve öğretmenleri
nezaretinde Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi'nde (Gül Salonu) yerlerini almış olacaklardır.

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...