“EMEKLİLERİMİZ KONUSUNDA NE VARSA ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVE HAZIRIZ”

15 Kasım 2023 16:56

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret eden Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, 65 yaş üstü vatandaşların tekrar Özel Halk Otobüslerinden ücretsiz faydalanmaları yönünde karar alınmasından dolayı Başkan Başdeğirmen'e ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ettiler. Emeklilerin eli tutulacak, gönlüne dokunulacak insanlar olduğunu belirten Hayati Yıldız, “Otobüs konusunu belediye olarak siz çözdünüz. Hem belediye meclisi hem de sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Derneklerinin Isparta'da 2 bin 500 üye sayısını geçtiğine değinen Yıldız, amaçlarının emeklilere hizmet etmek olduğunu dile getirdi. Hayati Yıldız, “Isparta'da emekliler adına yaptığınız hizmetleri gayet iyi biliyoruz. Atatürk Parkında 1 liraya verilen çaydan emeklilerimizin mutlu olduğunu da biliyoruz. Burada okuma salonu, günlük gazete ve kitapların, güzel sohbetlerin olmasını diliyoruz. Bu da sizlerin Atatürk Parkını güzelleştirme adına yapacağı hizmetlerden birisi diye düşünüyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da her daim yanınızdayız. Şahsınızı ve belediyemizi desteklemeye her daim biz de varız.
Bu iş parayla yapılan bir iş değildir, gönüllü yapılan bir iştir. Gönüle dokunduğunuz zaman insanın ömrünü uzatır diye düşünüyoruz. Verdiğiniz hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaretlerinden dolayı
Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, emekli derneklerinin en değer verdikleri derneklerden bir tanesi olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Belediye ve şahsım olarak büyüklerimizin, değerlerimizin her zaman yanındayız. Özel Halk Otobüsleriyle ilgili konuyu çözerek emeklilerimizin rahatlamasını sağladık. İnşallah bundan sonra böyle bir problem olmaz. Biliyorsunuz ki Halk Otobüsleri ülke genelinde böyle bir uygulamaya geçti. Artık 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşları ücretsiz taşımayacakları yönünde bir açıklama yaptılar.
Hükümetimiz bununla alakalı çalışmalar yaptı ancak bir anlaşmaya varılamadı. Önümüzdeki günlerde bu anlaşmaya varılacağı inancındayız.
Ama öncesinde biz lokal olarak problemi çözmeye çalıştık. Özel Halk Otobüsleri ile anlaşarak 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın otobüslere tekrar ücretsiz binmeleri imkanını sağladık. Belediye Meclisimizin aldığı bu kararla yaşanan problemi çözmüş olduk. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın memnun ve mutlu olmaları, refah düzeylerinin yüksek olması belediye olarak bizlerin de yapması gereken çalışmalar. Emeklilerimiz konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya her zaman hazırız.
Ziyaretiniz için tekrar sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Bu haber 334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...