“İşsiz insanlarımızın iş bulması için ekonominin hareketli olması lazım”

7 Aralık 2023 15:40

Vali Aydın Baruş başkanlığında ekonomi toplantısı düzenlendi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya; ITSO Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, birçok sektörden iş insanı, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, iş ve meslek odası temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında ekonominin bir il için, ülke için son derece önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Vali Baruş, “Neden? Çünkü günlük hayatımızı devam ettirebilmemiz için ekonomik kazanca ihtiyacımız var. Katma değer üretmeye, ürettiğimiz değeri de mümkün olan en iyi şekilde diğer insanlarla paylaşmaya ve diğer ülkelere satmaya ihtiyacımız var. Böyle bir ortam oluştuğu takdirde ancak bir ilde, ülkede huzur ve güven ortamı oluşabilir. Dolayısıyla ilimizin ekonomisinin yolunda gitmesi, işsiz insanlarımızın iş bulması için ekonominin hareketli olması lazım. Onun için de resmi kurumlarla özel sektör arasında ilişkilerin sağlıklı olması lazım. Birbirine yardımcı olabilmeleri ve iyi bir koordinasyon içerisinde çalışabilmeleri lazım. Sergileyeceğimiz iş birliği mutlaka ilimizdeki ekonominin hareketlenmesi, istihdamın artırılması ile ilgili de önemli bir imkan sağlayacaktır” dedi.
Konuşmasına ekonomik verilerinin yer aldığı sunumla devam eden Vali Baruş, 2023 yılının ilk 10 aylık verilerine göre Isparta'dan 373.3 Milyon Dolarlık ihracat yapıldığını buna karşın ise 58.7 Milyon Dolarlık ithalat yapıldığını belirterek ihracatta ilk üç sıranın yaş meyve ve sebze, madencilik ürünleri ile çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri olduğunu söyledi.
Toplantının ikinci kısmında ise Isparta'nın ekonomik durumu, sektörel analizler, yatırım imkanları ve iş dünyasının sorunları gibi konular ele alındı.

Bu haber 308 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...