“ISPARTA ESNAFI SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

8 Ocak 2024 17:13

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Hal esnafı ardından Rus Pazarında tezgah açan tuhafiyeci esnafı ile bir araya geldi. Kapalı pazar yeri inşasının tamamlanmaması ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tezgah açamayan esnaf, pazar yerinin beklentilerini karşılamadığını ifade etti. Başkan Adayı Tural, esnaf için bir şey yapılacaksa esnafa danışılması gerektiğini belirterek, “Kimse burada bedava durmuyor. Esnafın hizmet alma hakkı var. Isparta esnafı sahipsiz değildir” dedi
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, pazar gününü Hal ve Tuhafiyeci esnafına ayırdı. Beraberinde İl Başkanı İbrahim Tekeli, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tuğlacı ve parti yönetimiyle sabahın erken saatlerinde Sebze Meyve Haline gelen Tural, Hal esnafını ziyaret etti. Hal esnafıyla soba başında sohbet eden Tural, esnafın beklentilerini aldı.
Tural, esnafı en iyi esnafın içinden gelen birinin anlayacağını belirterek, destek istedi.
TEZGAHINI AÇAMAYAN ESNAF SİTEM ETTİ
Başkan Adayı Tural ve beraberindekiler daha sonra Rus Pazarında tezgah açan tuhafiyeci esnafı ile bir araya geldi. Davraz Kapalı pazar yeri inşasının tamamlanmaması ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tezgahını açamayan tuhafiyeci esnafı Başkan Adayı Tural'a dert yandı. Esnaf “Bugün hava yağışlı tezgahımızı açamadık. Kapalı Pazar yeri açık olsa da yine çadır branda germek zorundayız. Pazar yerinin etrafı açık olunca kar yağmur farketmiyor. Kapalı Pazar yeri yapıldı ama eksiklik çok. Zaten yapılırken bize de sorulmadı” şeklinde sitemlerini dile getirdiler. Esnaf, Tural'dan belediye yönetimine geldiğinde bu sorunları çözmesi talebinde bulundular.
ESNAFI DİNLEMEDEN PROJE YAPMAYIZ
Tuhafiyeci esnafıyla birlikte kapalı pazar yerini inceleyen Tural gazetecilere yaptığı açıklamada “Tuhafiyeci esnafının yine karda kışta soğukta sıkıntı çekeceği bize söylendi. Bir şey yapılırken bu sadece yerelde değil genel yönetimi de içine almak suretiyle yapılacak yerdeki esnafı da dinlemek lazım ona göre projeler yapmak gerekir. Burada çok büyük eksiklikler var. Esnafın sıkıntıları var. 31 Mart 2024te inşallah vatandaşlarımızın teveccühüyle bizler göreve geldiğimizde bu sorunları çözeceğimizi, ortak akılla hareket edeceğimizin altını çizerek bir kez daha söylüyorum.
ESNAF BEDELİNİ ÖDÜYORSA
HİZMET ALMAYA HAKKI VAR
Esnafımız bugün yağmurdan dolayı sergilerini açamıyorlar kar kış soğuk çamur demeden sabahın erken saatlerinde gelip burada sergi açmak istiyorlar ama hava şartlarından dolayı açamıyorlar. Açmadıkları zamanda nafakalarını temin edemiyorlar. Ekmeğini ve nafakasını kendi kendine çıkaran, istidam sağlayan ekonomiye katkı sağlayan esnafımız, devletinden bir şey istemeden kendi nafakasını kendisi çıkarıyor. Burada pazarcı esnafı tuhafiyeci esnafı bedava durmuyor. İşgaliye parasını ödüyor. Bu nedenle hizmet alma hakkı var. Isparta'da esnaf sahipsiz değildir. Onların sahibi var. Esnaf ve sanatkarımıza yönelik yapılması gereken her işin takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.

Bu haber 281 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...