“BENİM GÜL KOKAN ŞEHRİM GÜLÜYLE ÖN PLANA ÇIKMALI”

24 Ocak 2024 16:46

GÜLBİRLİK Yönetimini ziyaretinde Isparta'nın gül ve lavanta başta olmak üzere ekonomik değeri olan yağ bitkileri ihracatını kolaylaştıracak projesini anlatan Ahmet Tural:
“Dünya gül yağı ihracatının yüzde 65'ini şehrimiz karşılıyor. Ekonomimiz için bu kadar büyük önem taşıyan ve marka değerimiz olan gülümüzü dünya tanıtmak ve gül turizminde ilimizin hak ettiği payı daha da artırmak için elbette Belediye yönetimine büyük görev düşüyor. Şehrimizin doğal güzellikleri, doğal nimetlerinin ne yazık ki kaderine terkedildiğini görüyoruz. Markalaşma adına yapılan çalışmalarda sorumluluğun sadece Gülbirlik'e veya STK'lara bırakılması kabul edilemez.
AROMATİK BİTKİLER ANALİZ LABORATUARI
Halkımızın teveccühüyle Belediye Başkanı seçildiğimiz takdirde, gül ve lavanta başta olmak üzere ekonomik değeri olan bitkilerin ihracatını kolaylaştıracak bir projeye imza atıyoruz. Bu projemizin adı Aromatik Bitkiler Analiz Laboratuarı. Bu proje sayesinde gül ve lavanta ve diğer yağ bitkilerinden elde edilen ürünler, Avrupa ve dünyada geçerli akreditasyona sahip analizler ile geliştirilerek daha iyi hale getirilecek ve ihracatı kolaylaştırılacak. Ayrıca Isparta'ya Gül ve Lavanta turizmi için gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için Özel İdare ile işbirliğinde çalışmalar yapacağız” dedi.

Geçen yılki Gül Festivalinde Belediye tarafından iptal edilerek, sosyal medyada gündem olan ve ilimizin imajına büyük darbe vuran konser iptaline dikkat çeken Başkan Adayı Tural “Gülümüzün marka değerini artırmak için, gül festivalleri panayır havasında değil, çok geniş kapsamda Gülbirlik, özel sektör ve tüm paydaşların katılacağı bir platformda alınacak kararlardan sonra şehrimizin tanıtımına gerçek manada hizmet eden şekilde düzenlenecek. Festivallerde halkımızın görmek istediği sanatçılar ilimize davet edilecek. İyi belediyecilik döneminde saçma sapan bahanelerle konser iptalleri olmayacak. Biliyorsunuz bu dönemde bunları yaşadık. Tüm Türkiye'ye konser iptali gündemiyle rezil olduk. Mevcut Belediye beceriksizliğinden dolayı, ilimizi ne yazık ki bu durumlara düşürdü. Bunları halkımız elbette unutmadı. Benim gül kokan şehrim gülüyle ön plana çıkmalı. İşte İyi belediyecilik bunun için var” diye konuştu.

Bu haber 266 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...