“ACİL DURUMLAR DIŞINDA MERKEZİ MEŞGUL ETMEYELİM”

12 Şubat 2024 16:49

Vali Baruş “Bugün sadece Türkiye'de değil Avrupa'nın da 112 acil çağrı merkezlerinde çalışan personellerin günü. 112 Acil Çağrı Merkezimiz uzun zamandan beri Isparta da hizmet veriyor. Merkezimiz gelen acil çağrıları alarak kurumlarımızdaki acil müdahale ile görevli ekiplerimize ileterek doğru noktaya yönlendiriyor. Vatandaşlarımız 112'yi aradıklarında çağrı bu merkeze düşüyor. Acil Çağrı Merkezimizde bulunan arkadaşlarımız görevlerini fedakârca ifa ediyorlar. Bu noktada kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
112 Acil Durumlar Dışında Meşgul Etmeyelim
Vatandaşlarımız daha önceden ihtiyaç dâhilinde Alo Polis için 155'i, Alo Jandarma için 156'yı, Alo İtfaiye için 110 gibi farklı numaraları ararken artık sadece 112 numarasını tuşlayarak tek bir numaradan tüm hizmetlere ulaşabiliyorlar. Ben buradan tekrar şunu hatırlatmak istiyorum. Lütfen vatandaşlarımız bu numarayı acil ihtiyaçları dışında aramasınlar çünkü onların bu hattı meşgul etmeleri diğer vatandaşlarımızın gereksiz şekilde beklemelerine sebep oluyor ve olaylara acil müdahalede gecikmelere
sebep oluyor.

Biz gereksiz çağrıları önlemek amacıyla tespit edip idari para cezası uyguluyoruz. Vatandaşlarımız lütfen bu numarayı acil sağlık, trafik kazası, yangın gibi hadiselerde ararlarsa ekiplerimiz bir an önce müdahale etmek istedikleri olay yerine varırlar ve müdahalelerini gerçekleştirirler.
Buradaki tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Şimdiye kadar vermiş oldukları hizmetler, acil çağrı merkezindeki müdahaleler standartların üzerinde. Bu başarıda arkadaşlarımızın emeği büyük. Ben bu vesileyle tüm Acil Çağrı Merkezimizde çalışan arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyorum.
Kendilerine işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bu haber 197 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...