“ISPARTA VERGİ ÖDEME KONUSUNDA ÇOK HASSAS”

27 Şubat 2024 16:37

Her yıl Şubat ayının son haftası 'Vergi Haftası' olarak kutlanıyor. Bu hafta boyunca kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için verginin önemini vurgulamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleniyor.
Bu kapsamda İl Defterdarı Osman Kocaş ve Defterdarlık çalışanları 35. Vergi Haftası dolayısıyla 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ardından Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.
Kamu hizmetlerinin temel kaynağının vatandaşların gelirleri oranında ödediği vergilerin oluşturduğunu söyleyen Vali Baruş, “ Bu kaynağın artması kamuoyunda vergi ödeme konusundaki duyarlılığın artırılması ile orantılı. Dolayısıyla her Türk vatandaşına bunu çok iyi anlatmamız lazım. Hem kamu hizmetlerinin finansmanı hem de toplumda vergi adaletinin sağlanması bakımından herkesin vergisini düzenli olarak ödemesi, vatandaşlık bilincinin temel gereklerinden birisi. Çünkü eğer biz devletimize karşı olan vergi borcumuzu ödemediğimiz zaman vatandaşlık bağımız sorgulanır. Dolayısıyla özellikle öğrencilerimizden başlayarak vergi bilincinin artırılması ile ilgili olarak tüm vatandaşlarımıza vergi ödemenin ne kadar hassas bir konu olduğunu ve devlete millete karşı bir borç olduğunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Isparta'mız vergi bilinci noktasında gerçekten başarılı bir şehir. Sizin de ifade ettiğiniz gibi yüzde 90'nın üzerinde tahsilat oranına ulaşmış olmamız ve Türkiye'de bu konuda 6. sırada olmamız Isparta'nın vergi konusunda hassas olduğunu gösteriyor. Tüm Ispartalı vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Rekortmen mükelleflerin listesini zaten siz yayınlamıştınız. Bu noktada bütün vatandaşlarımıza, bu vergi hassasiyetini gösteren mükelleflerimizin örnek olmasını diliyorum. Gelir servislerinde çalışan arkadaşlarımıza da bu noktadaki gayretleri münasebetiyle bilhassa teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu hakikaten hem gelir servislerinde çalışan arkadaşlarımızın gayreti diğer taraftan ise esnafımızın, iş insanlarının ve serbest meslek mensuplarının vergi ödeme noktasındaki hassasiyetinin artmasıyla birlikte bu oranlarda daha üst sıralara çıkabileceğimizi öngörüyoruz. Ben tekrar vergi hassasiyeti gösteren tüm mükelleflerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Vergi haftamız kutlu olsun. Bu hafta kapsamında yapacağınız çalışmalarda da sizlere kolaylıklar diliyorum” dedi.
Defterdar Kocaş da Isparta'nın vergi istatistikleri ve Vergi Haftası boyunca yapacakları etkinlikler hakkında Vali Baruş'a bilgi verdi.

Bu haber 191 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...