“BU SPOR DALINI İLİMİZDE GELİŞTİRMEK İÇİN KULÜP KURULMASINI TEŞVİK EDECEĞİZ”

27 Şubat 2024 16:39

Ülkemizde ilk defa düzenlenen 2024 yılı Türkiye Ragbi Federasyonu Kar Ragbi Şampiyonası Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde oynanan maçlarla tamamlandı.
Şampiyonanın Kadınlar ve Erkekler final karşılaşmalarını Vali Aydın Baruş, Milletvekili Osman Zabun, Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ile takip etti.
Cumartesi ve Pazar günü 2 gün süren müsabakalarda
ERKEKLERDE 3. Hacettepe Ragbi Spor kulübü,
Finalde Kadıköy ve Eskişehir takımları karşılaştı.
Kar üzerinde şampiyonluk kupasını erkeklerde Eskişehir AQA takımı kaldırdı. KADINLARDA Ankara Beyazgül Ragbi takımı kar Ragbi şampiyonasında
3. olarak bronz madalyanın sahibi olurken,
FİNALDE Selçuk Kartallar ve Hacettepe Ragbi takımı karşı karşıya geldi.
Kıran kırana geçen mücadelede gülen taraf KONYA SELÇUK KARTALLAR oldu.
Ülkemizde ilk defa düzenlenen Ragbi Kar Şampiyonası'nda dereceye giren takımlara ödülleri Vali Aydın Baruş, Milletvekili Osman Zabun ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, Ragbi'nin Türkiye'de ilk defa Kar üzerinde Davraz'da yapıldığını belirterek gelecek senelerde şampiyonanın yapılacağını söyledi.
Ragbi sporunu Isparta'da geliştireceklerini söyleyen Vali Baruş, en az bir Kadın bir de Erkek takımını önümüzdeki sezonda kurma çalışması içine gireceklerini kaydetti.
Vali Baruş, “Bu alanda
Türkiye'de ilk defa yapılan Kar Ragbi şampiyonası düzenlendi.
Biz Isparta olarak gençlerimizin spora özendirilmesini, spora girmesini istiyoruz. Isparta'da birçok noktada şampiyonalar, yarışmalar düzenliyoruz ama Kar Ragbi çok değişik bir spor bizim için. Türkiye Ragbi sporuyla yeni
yeni tanışan bir ülke.
Bu sporu da İlimizde geliştirmek istiyoruz inşallah. Isparta'da da en az bayanlarda bir kulüp, erkeklerde bir kulüp olmak üzere iki kulüp kurulmasını teşvik edeceğiz. Yine okul sporlarında da bu spor dalının yaygınlaştırılması anlamında yapılacak çalışmalara destek vereceğiz.
Ben şampiyonaya katılan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Bu haber 163 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...