“En Önemli Çalışmalarımızdan Birisi Gençlerimizi Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutmak, ONLARI CEZBEDECEK ORTAMLAR HAZIRLAMAK”

28 Şubat 2024 16:34

Isparta Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğiyle yapımı sağlanan ve imzalanan protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devri yapılan İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu gerçekleştirilen törenle açıldı.
Açılışa Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, protokol üyeleri, veliler ile öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldikleri günden buyana şehrin spor yatırımlarını en üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarına değindi. Spor alanındaki yatırımlardan bahseden Başdeğirmen, mahallelere semt sahaları yaptıklarını, 2 UEFA standartlarında futbol sahası kazandırdıklarını belirterek, “Bizim için en önemli çalışmalarımızdan birisi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bu bağımlılıklardan birisi de teknoloji bağımlılığıdır. Oturduğu yerden çocuğumuzun, gencimizin elindeki telefonu, tableti alamazsınız, onun için çocuklarımızı cezbedecek ortamlar hazırlamanız lazım. Bu düşünceyle gençlerimizin en çok zevk aldıkları oyun alanlarını hazırladık. 22 semt sahası yaptık, 2 UEFA standartlarında saha kazandırdık. Bizim daha önceden belediye olarak yüzme havuzumuz yoktu, şimdi yarı olimpik bir yüzme havuzumuz var. Daha önce hiç kapalı spor salonumuz yoktu, şimdi 3 tane kapalı spor salonu yaptık, bunlardan birisini Fatih Mahallesi Spor Kompleksinin içerisinde tuttuk. Diğer 2'sinin birini bu okulumuza diğerini de Sidre Mahallesindeki okulumuza yaptık. Sidre Mahallesindeki tesisimizi de Cuma günü açarak gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu işler tek başına olmuyor, bu işler bir ekip işi. Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin, Gençlik ve
Spor Bakanlığımız Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız ile tabi ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük destekleri var. Şehrimize bu yatırımlarımız hayırlı olsun” dedi.
Çocukların geleceği için çalıştıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Biz çocuklarımıza gereken geleceği hazırlayamazsak, bizim geleceğimiz olmaktan çıkarlar. Önce biz sözlerimizin karşılığında icraatımızı da gösterebilmemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Gençlerimize, çocuklarımıza yönelik yapılan her bir yatırımın çok kutsal bir görev olduğu inancındayım. Bizler bu görevi bu anlayışla devam ettirebilmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazırız.”
En güzel yatırımın geleceğe yönelik yatırım olduğunu söyleyen Vali Aydın Baruş da “Gençler bizim geleceğimizdir. Onlara yönelik yaptığımız her çalışma mutlaka karşılığını bulacak” dedi.
Vali Baruş, “Tabii ki gençlerimiz açısından yapılan yatırımların en önemlisi spor tesisleri. Geçtiğimiz aylarda Fatih mahallesindeki spor kompleksinin, Emre mahallesindeki spor kompleksinin açılışlarını gerçekleştirdik, gençlerimizle birlikte spor yaptık, futbol oynadık çok da mutlu olduk. İnanın gençlerimizin geleceğine katkı verecek her tesis bizlerin memnuniyetini cezbediyor ve geleceğe yönelik çok daha umutlu beklentiler içerisine girmemize vesile oluyor. Bu anlamda bu yatırımlara öncülük eden Isparta Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve tabii ki her zaman Isparta'daki yatırımların sağlanmasında liderliğiyle bizlere destek veren sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Isparta her şeyin en güzeline layık. Isparta insanı, devletine, milletine bağlı ve Türkiye'nin geleceğine katkı sunmak isteyen bu arzu ile tutuşan insanlara sahip, gençlere sahip. Bu gençlere hepimiz destek olmalıyız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Okulumuza hayırlı olsun, şehrimize hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından
Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve protokol üyeleri spor salonunun açılışını gerçekleştirdi. Spor salonunda incelemelerde bulunan protokol üyeleri basket atışı ve voleybol servisi kullandı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber 162 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...