Gelendost - Yaka - Şehit Mustafa Baş İlk Okulunda KURBAN KESME TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

29 Şubat 2024 16:53

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanmasını istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Milletvekili Halıcı Isparta'da bulunan Yaka Şehit Mustafa Baş Ortaokulu'nda manevi danışmanların görevlendirildiği ÇEDES projesi kapsamında 'Kurban ibadeti'ni anlatmak için küçük çocuklara koyun maketinin kestirildiğini söyleyerek “Öğrencilere ilk olarak kurban pazarlığı yaptırılmış, ardından ise maketten yapılan küçükbaş hayvanların kesilmesi gösterilmiştir. Bu sırada eline gerçek bıçak verilen bir öğrenci hayvanı kesiyormuş gibi yapmış, diğer öğrenciler ise bu sırada dua okumuştur” dedi.
CHP'li Halıcı'nın önergesinde yer alan sorular:
– Okullarda çocuklara çağdaş eğitim müfredatının içerikleri, hayvan sevgisi, doğaya olan saygı öğretilmesi yerine neden kasap eğitimi verir gibi koyun kesme öğretilmektedir? Bunun çocuklara ne gibi faydası vardır? Çocuğun gelişimi ve pedagojik durumu göz önüne alındığında öğrenciler üzerinde oluşacak travmalar nasıl önlenecektir?
– Çocukları gelecek dünyasına hazırlaması gereken okullarda bu amaç yerine ötekileştirişi, şiddet ve kan içeren uygulamalarla nasıl bir nesil yaratılmak istenmektedir? Verilen bu sözde eğitimler, hem öğrencilerin akıl ve ruh sağlığına hem de Anayasa'ya aykırı değil midir?
– Bahsi geçen bu sözde eğitim uygulamalarının durdurulması ve konuyla ilgili uzmanların, eğitimcilerin ve ailelerin görüşlerinin alınarak sağlıklı bir müfredat programına geçilmesi için hangi adımları atacaksınız?
– Laiklik karşıtı ayaklanmalar sonucunda ceza almış kişilerin mezarına neden öğrenciler götürülmektedir? Bunun öğrenciye ne tür bir katkısı olacaktır? Bahsi geçen uygulamalarla ne amaçlanmaktadır? Burada, öğrenciler kullanılarak Laikliğe mi saldırılmaktadır?
– Öğrencilerin pedagojik gelişimine katkıda bulunarak onların hayata hazırlanmasına olanak hazırlayabilecek rehber öğretmenleri atamak yerine neden okullara konuyla ilgili uzmanlığı ve formasyonu olmayan manevi
danışman sokulmaktadır?

Bu haber 258 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...