“RESMİ KURUMLARDA MENÜYE ELMA KONULMASINI İSTEDİLER”

4 Mart 2024 17:01

Isparta Ak Parti milletvekilleri Mehmet Uğur GÖKGÖZ ve Osman ZABUN geçen haftalarda gerçekleştirdikleri elma ihracatına yönelik Ticaret Bakanı ile bir ay içinde 2 Kez görüştüler.
Geçen günlerde Isparta borsa başkanı Hüdai ŞAHİN ile gerçekleştirdikleri ziyarette, Ticaret Bakanından özellikle elma ihracatında yelpazenin ve pazarın genişletilmesi için Mısır ile olan temaslarda konun gündeme alınmasını ve Mısır ile yapılacak anlaşmalarda Elma ihracatının da önünün açılması konusunda destek ve girişim talebinde bulunmuşlardı.
Ticaret bakanının Mısır programının arkasından Isparta Ak Parti milletvekilleri Mehmet Uğur GÖKGÖZ ve Osman ZABUN Mısır temaslarındaki sonuçları değerlendirmek üzere Ticaret Bakanı Sayın Ömer BOLAT'ı yeniden ziyaret ettiler. Ticaret bakanı; gerçekleşen Mısır temaslarındaki olumlu gelişmeleri aktardı. Ancak sonuçlarının bir miktar zaman alacağını ifade etti.
Bunun yanı sıra gerçekleşen ziyarette ulusal çapta yaş sebze ve meyve ihracatı yapan bir firmanın sahibini arayarak Isparta'dan elma ihracatı yapması konusunda özel bir destek istedi. Bakanın ricasını kırmayan iş adamı çok kısa süre içinde Isparta'ya ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyarette temaslar kurarak bu hususta özel çaba sarf edeceğini ifade etti.
Öte yandan milletvekillerinin talebi üzerine İçişleri bakanını ve Savunma bakanını telefonla arayan Ticaret bakanı Ömer BOLAT askeriyede ve jandarma ve polis merkezlerinde menüye elma konulması hususunda bakanlardan özel destek talep etti.

Ticaret bakanı ve milletvekillerinin talebini geri çevirmeyen İçişleri bakanı ve savunma bakanı çok kısa süre içinde Isparta'daki aktörlerle temas kurulacağını ve elmanın menüye ilave edileceğini ve elma satın alınacağını ifade etti.
Bu gelişmeler ile elma üreticisinin pazarlama sorunlarının önemli ölçüde çözüme kavuşacağı belirtildi.
Isparta Milletvekilleri gerek Mısır temaslarında konunun çözümü hususundaki destek ve talimatlarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'A konu ile yakından ilgilenen Ticaret bakanı Ömer BOLAT a İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar GÜLER'e, sorunun çözüme kavuşturulması için milletvekilleri ile birlikte çaba gösteren Isparta Borsa başkanı Hüdai ŞAHİN teşekkür ettiler.

Bu haber 140 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...