“YENİ AVUKATLARIMIZA KİRA DESTEĞİ VERECEĞİZ”

14 Mart 2024 17:10

MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın Isparta Barosu Başkanı Av. Ünsal Çankaya'yı ve yönetimini ziyaret etti.
Ziyarete MHP İl Başkanı A. Önder Topçu, Milletvekili Hasan Basri Sönmez ve Merkez İlçe Başkanı Av. A. Oğuzhan Pesen de katıldı.
** “AVUKATLARA HER ALANDA DESTEK VERECEĞİM”
Hukuk okuyan, mezun olup mesleğe yeni başlayan ve şu anda avukatlık mesleğini yapan avukatlara her alanda büyük destekler vereceklerini söyleyen Günaydın,
“Şu anda hukuk fakültesinde okuyan öğrencilerimizin en büyük sıkıntısı kitaplar. Çünkü çok pahalı. Bunları öğrencilerimize belediye olarak biz vereceğiz. Ayrıca mezun olup avukatlık mesleğine başlayan ve ofis açmak isteyen arkadaşlarımıza ücretsiz ofis veya kira desteği vereceğiz” dedi.
Günaydın, ayrıca halkın ücretsiz avukatlık hizmetinden yararlanabilmesi için Barodan avukat tahsis edildiğini ancak avukatların “adli yardım” ücreti konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Günaydın, “Hukuk davalarında vatandaşlarımızın hukuki destekten yararlanması için adli yardım müessesi bulunmaktadır. Ancak yeterli ödenek sağlanmakta güçlük çekildiği için biz belediye olarak Avukatlarımızın ödemelerinin gecikmemesi adına nakdi destekte bulunacağız. Böylece vatandaşımızın mahkemelere avukatlar aracılığıyla erişimi daha kolay bir hal almış olacak” dedi.

“EMEKLİLERİMİZE ÖZEL GENİŞ KAPSAMLI LOKAL YAPACAĞIZ”

Günaydın daha önce kendisinin yaptığı Atatürk Parkını gezdi. Günaydın, “Burası uygun fiyatlarıyla emeklimizin ve halkımızın gözbebeği oldu. Göreve gelir gelmez daha büyük ve daha güzel merkezler inşa edeceğiz” dedi.

Yusuf Ziya Günaydın önceki başkanlık döneminde yaptığı Atatürk Parkını gezdi. Parkta oturanlarla sohbet eden Günaydın tek tek istek, sorun ve dilekleri dinledi.
Başkan Adayı Günaydın daha önce sıfırdan inşa ettikleri Atatürk Parkının şehrin merkezinde insanların rahatça oturabileceği, uygun fiyatlı bir merkez olduğunu söyleyerek, göreve gelmesi halinde daha büyük ve daha kapsamlı merkezler inşa edeceklerini söyledi.
Günaydın, “Atatürk Parkı atıl ve kötü durumdaydı. Burayı ele aldık ve sıfırdan temiz, nezih bir park haline getirdik. İnsanlarımız aileleri ile birlikte burada ekonomik fiyatlarla yiyip içebiliyorlar. Burası özellikle emeklilerimiz için güzel bir mekan haline geldi” dedi.
** “EMEKLİLER
LOKALİMİZİ HEMEN YAPACAĞIZ”
Atatürk Parkının geliştirilip yenileneceğini söyleyen Başkan Adayı Günaydın,
“Bu parkımızın dışında emeklilerimize özel kapsamlı bir lokal yapacağız
. Emeklilerimiz burada güzel ve kaliteli vakit geçirebilecekler. Bunun dışında emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmak, ekonomilerine bir nebze olsun katkıda bulunmak için; göreve gelir gelmez doğalgaz ve kira desteğimizi de
başlatacağız” dedi.

Bu haber 135 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...