“Dereboğazında 17 Km.´lik bölümün de ihaleye çıkarılması için girişimlerimiz var”

16 Nisan 2024 16:51

Gelendost Madenli ile Esinyurt Köyü arasındaki 18 kilometrelik
Duble yol projesi ihalesinin 29 Mart'ta yapıldığına dikkat çeken Milletvekili Gökgöz, 30 firmanın katıldığı ihalenin 15 gün içerisinde sonuçlanarak yer tesliminin yapılacağını açıkladı.
Madenli-Mahmatlar arasındaki yolun yaklaşık proje bedeli 350 Milyon TL. İhaleye 30 firma katıldı. 15 gün içerisinde de buranın yer teslimi yapılacak. Yer teslimi yapıldıktan sonra da 500 gün içerisinde de belirlenen güzergahın teslimi söz konusu. İnşallah Madenli ile aşağı yukarı Esinyurt Köyü'ne kadar olan bölümü tamamlamış olacağız.
Bu vesile ile tabi ki Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ifade ediyorum. Esas zor bölümü Mahmatlar-Eğirdir arasındaki virajların olduğu bölüm. Oralarda tünel olacak dolayısıyla en zor bölümü o taraf işin açıkçası. İnşallah oranın da ihalesi noktasında, burası bittikten sonra
oraya başlanır.

Vatandaşımızın talebi, doğru zaten orada da meyvecilikten dolayı artan bir trafik yoğunluğu var. Vatandaşlarımızın da orada hem zirai aletlerin, traktörlerin, tırların vesairelerin geçişiyle ilgili sıkıntımız var. Bunun önceliğini gördük. Bunu hep beraberce başardık. İnşallah bir an önce de yapılır. Allah'tan bir şey mani olmadığı taktirde çünkü deprem, sel, heyelan, yangın olmadığı taktirde 500 gün içerisinde buranın bitirilmesiyle alakalı ihale süreci var. Biz de bunun takipçisiyiz.
Vatandaşlarımızın Dereboğazı'yla alakalı beklentisi var. İnşallah, Antalya tarafından Kargı Tüneli'ne kadar 17 kilometrelik bölümünü de ihaleye çıkarılması noktasında girişimlerimiz var. İnşallah vatandaşlarımıza da buranın müjdesini verebilmenin gayreti içerisinde olacağız.
Yine Burdur Yolu devam ediyor, oraya da çeşitli ödenekleri 2004-2024 bütçesinde aktarmıştık. Süreç içerisinde oranın da takibini yapıyoruz. Orası da bitirilecek. İnşallah yol noktasındaki vatandaşlarımızın taleplerini karşılayabilmenin gayreti içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Bu haber 206 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...