“Isparta denilince aklımıza Kıbrıs halkına büyük hizmetleri geçen Süleyman Demirel´in ismi gelir”

13 Haziran 2024 16:52

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta'ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman ve kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Tatar'ının Isparta'daki ilk durağı sabahın ilk ışıkları ile birlikte Güneykent beldesindeki gül bahçeleri oldu.
Vali Baruş'un ev sahipliğinde Güneykent beldesindeki gül bahçelerinden gül toplayan Cumhurbaşkanı Tatar ardından doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Kasabada bulunan Gülbirlik tesislerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar ve beraberindeki heyet ardından Gül havuzunda gül yapraklarıyla karşılandı.
Cumhurbaşkanı Tatar, gül bahçelerinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.
Gül bahçelerini hep duyduğunu ve ilk kez geldiğini belirten Tatar, "Doğamızın, tabiatımızın korunması ve geleceğe taşınması çok önemli. Burada ki çevrecilere, buradaki tabiatla uğraşanlara hepsine iyi dileklerimi iletiyorum. Bu bir kültürdür, Isparta'nın değerlerine sahip çıkmaktır.
Eski Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel'i yad etmek istiyorum. Süleyman Demirel bizim için çok önemli bir kişilikti, Kıbrıs'a büyük hizmetleri geçmiştir. Isparta denildiğinde aklımıza hep onun ismi geliyor." dedi.

Isparta'da bu sabah bu doğal güzellikler içerisinde bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Tabii hep duyuyoruz ama ilk kez geldim. Dolayısıyla doğamızın, tabiatımızın bütün bu özelliklerinin korunması ve geleceğe taşınması çok önemli. Dolayısıyla buradaki emektarlara, buradaki çevrecilere, bu güzel tabiatla uğraşanlara hepsine iyi niyetlerimi ifade etmek istiyorum. Bu, bir kültürdür. Ekonomik boyutu da vardır ama mühim olan koruyabilmek. Isparta'nın değerlerine sahip çıkmaktır. Dolayısıyla bir kez daha eski Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel'i de yad etmek istiyorum. Çünkü bizler için çok önemli bir kişilikti. Kıbrıs halkına çok önemli hizmetleri geçmiştir. Isparta denilince aklımıza onun ismi gelir. Tüm Ispartalılara bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sevgi ve selamlarını getirdiğimi belirtmek istiyorum. Aramızdaki bağlar zaman içerisinde daha da güçlenmiş, bu iletişim çağında artık herkes daha da yakınlaşmıştır. KKTC ve Isparta'daki insanlarımızın muhabbet ve münasebetlerinin artmasını temenni ediyorum" dedi.
EN ESKİ GÜL YAĞI FABRİKASINI GEZDİ
Gül bahçelerinin ardından Güneykent'te kurulan en eski gül yağı fabrikasını da gezen Cumhurbaşkanı Tatar, gül yağı ve mamullerinin imalatı konusunda bilgi aldı. Gül yaprakları arasında basın mensuplarına poz veren Tatar'a Gülbirlik'in kuruluşu olan 'Rosense' firmasının ürettiği gül mamullerinden oluşan sepet takdim edildi. Tatar,
'daki programına SDÜ'de fahri doktora töreni, İslamköy Çalcatepe'de bulunan Süleyman Demirel'in anıt mezarının ziyareti, valilik, belediye ve esnaf ziyaretleri, ardından Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi mezuniyet töreniyle devam edecek.

Bu haber 352 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...