“Yaralananların hayati tehlikesi olmaması en büyük tesellimiz”

5 Temmuz 2022 16:23

: Hafta sonu Isparta Belediyesi'nin Mehmet Tönge Mahallesi'nde yaptığı asfaltlama çalışmaları esnasında freze makinesinin doğalgaz hattına teması sonucu, iş makinesi yanmıştı. Meydana gelen olaydan hemen sonra Başkan Başdeğirmen hizmetlerin yarım kalmaması için yeni bir freze makinesi kiralattı. Dere ile Işıkkent Mahallesi arasında bulunan 2 kilometrelik yolda asfalt yenileme çalışması yapılıyor.
Hafta sonu meydana gelen olayla ilgili belediye meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Başdeğirmen, yaralanan 3 personelin tedavi gördüğünü belirterek, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Başkan Başdeğirmen, “Önemli olan 3 personelimizin hayati tehlikesinin olmaması” dedi.
Başkan Başdeğirmen, şöyle konuştu:
“Cumartesi günü Mehmet Tönge mahallesinde asfalt çalışması sırasında freze ismini vermiş olduğumuz asfalt kemiren makinemizin Doğalgaz borusuna temas etmesi ile kıvılcım çıkarak doğalgazın o anda bir patlayıp alev almasına sebep oldu ve üzerinde de makinemiz çalışmaktaydı. Altında doğalgaz yanarken üzerinde makinemiz kaldı. Makinenin içerisinde de 3 tane operatörümüz vardı. Bu arkadaşlarımız refleksle araçtan kendilerini attılar ve çok şükür bu olayda ölüm olmadan kurtuldular. Tabiiki yaralandılar, ikinci derece yanıkları var. 3 arkadaşımızın da şu anda tedavi görüyorlar. Tedaviye başlandı. Çok şükür hayati tehlike olmaması en büyük tesellimiz. Hiç beklenmeyen bir kazaydı. Aynı meydana gelen 1. Olay tabii ki bununla alakalı savcılık hemen anında müdahale etti. Gerekli bu konuyla alakalı ilgili merciler oraya geldiler. Her türlü o delilleri toplayarak savcılıkla alakalı. İşlemleri otomatik olarak başlattılar. Yani şurada tabiki orada kimin kabahati var? Kimin sorumluluğu var? Kimin burada 1 yanlışı varsa artık bu sürecin içerisinde ortaya çıktıktan sonra bunları ayrıca değerlendireceğiz. Önemli olan bizim şu andaki 3 personelimizin hayati tehlikesinin olmaması ve tedavilerinin devam etmesi. 2 gündür bende gidip geliyorum. Çocukları moralleri düzeldi. En azından aileleri başlarında her ne kadar bir sıkıntılı süreç geçseler de rahat sohbet edebilecek bir ortamdayız. Bu toplantıdan sonra tekrar oraya ziyarete gitmek istiyorum.”
Öte yandan mecliste yanan iş makinesinin yerine yeni freze makinesinin alınması için başkanlık makamına teklif sunuldu. Teklif, oy birliği ile gündeme alındı
HABER MERKEZİ

Bu haber 1055 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...