“Önemli olan kaybettikten sonra devam etmek”

20 Eylül 2022 15:47

Ispartalı Milli Tekvandocusu Kübra Dağlı, Başarılı olmak için ilk önce yaptığın işi sevmek gerektiğini söyleyerek antrenmanların nasıl geçtiğini dile getirdi.

Ispartalı Milli Tekvandocusu Kübra Dağlı, uzak doğu spor dallarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Poomse kategorisinde dünya ve Avrupa şampiyonu Dağlı, babasının boks antrenörü, amcasının tekvando antrenörü olduğunu ve onları görerek bu spora başladığını söyleyen "Onları görüyordum ama başlamaya bir türlü cesaret edemiyordum. Sürekli spor kulübüne gidiyordum. Yapanları izliyordum çok hoşuma gidiyordu. Yapan kızları görünce çok hoşuma gidiyordu. Hep onların yerinde olmak istiyordum. Daha sonra kuzenimle başladık. Kendi işlettiğimiz kulübümüz var. Babam boks, amcam tekvando tarafına bakıyor. Başladığımız günden beri bırakmadım" dedi.
Başarılı olmak için ilk önce yaptığın işi sevmek gerektiğini söyleyen Dağlı, "Benim en önemli kriterim bu. Yaptığımız spora aşığım. Severek yapıyorum. O yüzden bana zor gelmiyor. Bu işi yaparken de disiplinli olman lazım. Hiçbir şeye taviz vermemen lazım. O yaştaki çocuk arkadaşlarıyla oynamak, ailesiyle gezmek ister. O yaştan beri büyük disiplinle çalışıyoruz. O yüzden en önemli şey disiplin, azim ve pes etmemek. Önemli olan kaybettikten sonra devam etmek. Antrenmanlarımız
Belirli dönemlerde belirli çalışmalarımız oluyor. Yarışmaya yaklaştığımız zaman yarışmaya yönelik oluyor. Kondisyon, kuvvet, esneklik çalışmalarımız oluyor. Bunu periyotlara bölüyoruz. Normalde her gün antrenman yapıyoruz, 2 saatten. Yarışmaya 2-3 ay kala bu antrenmanlar çifte çıkmaya başlıyor” dedi.

Poomse branşının Olimpik bir dal olmamasından dolayı üzgün olduğunu dile getiren Kübra Dağlı, "Hepimiz aynı bayrağı temsil ediyoruz. Bizimkinde en üst dünya şampiyonası. Bizimkinde olimpiyatlar yok. Ama en çok üzüldüğüm nokta, sanki biz bayrağı temsil etmiyormuşuz gibi, olimpik olmamasından dolayı daha az değer görmesi. O beni çok üzüyor. Biz de İstiklal Marşımızı okuttuk. Olimpik olmamasından dolayı biraz daha az değer görünüyor, o yüzden beni üzüyor.
Bireysel sporlarda destek çok önemli. Kendini yalnız hissetmiyorsun. Yanında duran birileri oluyor. Moral, motivasyon açından. Bu konuda da Red Bull'a teşekkür ediyorum. Mesele benim bir hayalim var. Tek başıma gerçekleştirmem zor diyelim. Burada Red Bull oluyor. Bir aile gibi olduk. Onu hayata geçirmek için konuşmalar yapıyoruz. Onların da çok fazla hoşuna gidiyor. Mesela uçak atlayan birisinin kafasında Red Bull var. Hep böyle ekstrem olayların içinde oluyor. Başarılı sporculara çok fazla destek veriyor" diye konuştu.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1040 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...