“SPOR HEM FİZİKİ HEM RUHİ GELİŞİM AÇISINDAN GENÇLERE ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYAN BİR UĞRAŞ”

15 Haziran 2023 16:54

Bolu'da 9-10 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Okul Sporları Artistik Jimnastik Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Isparta Genç Kız takımı Türkiye Şampiyonu, Yıldız Kız Takımı ise Türkiye üçüncüsü oldu.
Bunun yanı sıra 08-11 Haziran 2023 tarihleri Denizli ilinde gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldız Kız – Erkek Türkiye Halter Şampiyonasında ise Ispartalı genç sporcular 7 madalya kazandı.
Bu başarıları elde eden sporcuları Isparta Valiliği'nde ağırlayan Vali Aydın Baruş, genç sporcuların başarılarından gurur duyduklarını söyleyerek sporcuları, hocalarını ve ailelerini tebrik ettiğini söyledi.
Vali Baruş “Çok başarılı bir temsil gerçekleştirdiniz. Bizleri gururlandıran olay sizlerin spora olan sadece sevgisi değil, spora olan düşkünlüğünüz. Bunun yanında disiplinli çalışmalar sonucunda elde etmiş olduğunuz başarılar mutlaka devam edecektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün sağlamış olduğu olanakları çok iyi değerlendirdiniz. Ben de elimden geldiğince gençlerimizin spora daha fazla önem vermelerini eğitim hayatlarının yanında, özel hayatlarını da çok önemli şekilde etkileyen bu sportif aktivitelerde rol almalarını önemsiyorum. Neden? Çünkü spor hem fiziki hem ruhi gelişim açısından gençlere çok önemli katkılar sağlayan bir uğraş. Okullarımızda da bu sporları yapmaları diğer arkadaşlarımıza da önemli örnek oluşturuyor. Sizleri yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Ardından;
Jimnastikte Genç Kızlar Ferdi Türkiye 3.sü Sude AYCAN,
Genç Kızlar Ferdi Türkiye 4.sü Sude Zeynep ÇETİN,
Genç Kızlar Takım Türkiye Şampiyonu Zeynep ÇETİN, Nisa Nur AŞI, Sude AYCAN,
Yıldız Kızlar Takımı ile Türkiye üçünlüğü elde eden;
İlke Özge AKKULAK,
Simaynur İPEKÇİ,
Almila Tuana AKSOY
İle
Halterde 49 kg sıkletinde Türkiye 1.'si Mehmet Emin SONKAYA,
59 kg sıkletinde Türkiye 2.'si İrem ŞAHİN,
59 kg sıkletinde Türkiye 2.'si Mustafa DEMİR,
81 kg sıkletinde Türkiye 2.'si Mücahit Samed DİLER,
96 kg sıkletinde Türkiye 3.'sü Ramazan DİLER,
49 kg sıkletinde Türkiye 3.'sü Sara El FARAC
55 kg sıkletinde Türkiye 3.'sü Hatice Nur SOĞANCI'ya
çeşitli hediyeler takdim eden Vali Baruş, konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...