“BİLGİLİ OLMAK İÇİN OKUMAK, HAYATTA BAŞARILI OLMAK İÇİN DE BİLGİLİ OLMAK GEREKİR”

16 Haziran 2023 16:57

2022-2023 Eğitim öğretim dönemi bugün alınan karnelerle sona erdi. Isparta il genelinde 81 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Vali Aydın Baruş da Şehit Ferhat Çiftçi İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Şehit Ferhat Çiftçi İlkokulu'nda karne töreni öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak oluşturulan okul kütüphanesini inceleyen Vali Baruş buradan sınıflara geçerek öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Baruş öğrenciler ve velilerle karne hatırası fotoğrafı çektirdi.
Okulda yaptığı açıklamada eğitimin aileler ve okulun birlikte yürüttüğü ve birbirine destek olmaları gereken bir süreç olduğunu belirten Vali Baruş bu süreçte de Isparta'nın başarılı olduğunu söyledi.
Vali Baruş açıklamasına şöyle devam etti “Eğitim bizim için çok önemli. Buradan yetişecek çocuklarımız ülkemizin geleceğini şekillendirecektir. Aralarında çok başarılı doktorlar, mühendisler, siyaset insanları, idareciler, öğretmenler, hemşireler çıkacak, polisler çıkacak, askerler çıkacak ve gelecekte ülkemizin kaderinde çok önemli roller oynayacaklar. Öğretmenlerimizin çocuklarımıza, özellikle okuma sevgisini aşılamaları çok önemli. Şu anda birinci sınıflara karnelerini verdik ve çocuklarımızın karnelerinin hepsinin başarılı olduğunu gördük. Onlardaki okuma sevgisinin artması, ileride başarılarının anahtarı. Çünkü bilgili olmak için okumak gerekir. Hayatta başarılı olmak için de bilgili olmak gerekir. Başarının yolu okumak. Okullarımız bizim için çok çok önemli. Bugün Isparta'da temel eğitimde 81 bin 292 öğrencimiz eğitimini tamamladı. Bu okullarımızda yaklaşık 6 bin 800 civarında öğretmenimiz görev yapıyor. Eğitim ordumuz çok güçlü, okullarımızı da güçlendirmeye ve sağlıklı hale getirmeye çalışıyoruz. Yeni okul yapımlarımız devam ediyor. Güçlendirme çalışmalarımız okullarımızda devam ediyor. Buradaki amacımız da çocuklarımızın hem eğitim gördükleri sınıfların çok daha ferah ve rahat bir ortama kavuşturulması hem de okullarımızda öğrencilerimizin kullandıkları sosyal tesislerin güçlendirilmesi, spor salonlarının sağlıklı hale getirilmesi. İlimizde kazandırılacak yeni tesislerle birlikte ileride Isparta'nın geleceğinde, eğitim konusunda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Emeği geçen tüm idareci arkadaşlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, yardımcı personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın karnelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Ailelerimizi de bir kez daha tebrik ediyorum. inşallah 2023-2024 eğitim öğretim yılına çok daha güçlü ve azimli bir şekilde başlayacağız"dedi.
Okulda bulunan özel eğitim sınıfını da ziyaret eden Vali Baruş, özel öğrencilere karnelerinin yanı sıra başarılarından dolayı madalya ve çeşitli hediyeler verdi.

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...