GÜLBİRLİK´TEN BAYRAM DESTEĞİ GÜL ÜRETİCİSİNE KİLO BAŞINA 20 TL. AVANS ÖDEMESİ BUGÜN BAŞLIYOR

19 Haziran 2023 16:37

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Son yıllarda yaptığımız ön ödeme uygulamamızı bu yılda gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimize kilogram başına 20 lira ön ödeme yapma kararı aldık. Bu durumda Gülbirlik'e gül veren üreticilerimiz kampanya başından bu yana ne kadar gül verdiyse ona göre kilogram başına 20 lira ön ödeme almış olacak. Gülçiçeği kesin fiyatı belirlendikten sonra da hesap kapatma işlemi uygulanacak ve üreticilere belirlenen fiyat üzerinden daha önce aldıkları ön ödeme bedeli düşülerek geri kalan kısmı da ödenecek. Ödemeler kooperatiflerimiz kanalıyla yapılmaktadır. Bu hafta içerisinde tamamlanmış olacaktır. Üreticilerimize hayırlı olsun, şimdiden üreticilerimizin Mübarek Kurban Bayramlarını da tebrik ediyorum” dedi.
Bu arada bu yılki Gülçiçeği alım kampanyasının yağışlı havalardan dolayı geç başladığına dikkat çeken Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Bu durumun rekolteyi nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek. Yağmurlu havalarda güller açamıyor, bu nedenle gülçiçeği alımları bu yıl geç başladı ve bazı bölgelerde beklenen düzeyde gerçekleşmedi. Kampanyanın süresini ve rekoltenin durumunu ilerleyen günlerdeki hava şartları belirleyecek” dedi.
BU YIL KAMPANYA GEÇ BAŞLADI
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gerek yağışlı havalar gerekse ılık geçen kış döneminden dolayı bu yılki gülçiçeği hasadının 22 Mayıs'ta başlayabildiğine dikkat çekerek, “Yaşanan bu durumlar gülü olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde don olayı yaşandı. Rekoltede yüzde 30'luk bir kayıp sözkonusu olabilir. Şimdi yağışlar sona ermiş gibi gözüküyor, ama gül aşırı sıcaklara maruz kalırsa da bu kayıp biraz daha artabilir” dedi.
EN İYİ FİYATIN BELİRLENECEĞİNDEN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN…
Bu arada Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, kendilerinin gülçiçeğ fiyatını henüz belirlemediğini ve bu konuda kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan spekülasyonlara da dikkat çekerek bu konuda hiç kimsenin endişeye gerek duymamasını istedi ve zamanı geldiğinde gülçiçeği fiyatının verilebilecek en yüksek seviyede tespit edileceğinden üreticilerin endişe duymamasını istedi.

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...