“İktidara yürüyen İYİ Parti engellenmeye çalışılıyor”

30 Ocak 2020 16:24

İYİ Parti’de İsmail Bacak ve arkadaşlarından oluşan muhalif cephenin kongre sürecinde hukuki hatalar yapıldığı ve il yönetimine kayyum atanması için başlattığı hukuki mücadele YSK’ya kadar ulaştı. İl Seçim Kurulu, bu konuda karar verme yetkisinin mahkemelerinde olmadığını belirterek talebi Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi. Muhalif cephenin talebi YSK’da değerlendirilip karara bağlanması bekleniyor.

BİZİMLE AYNI HEDEFTE OLMAYABİLİRLER

Muhalefet cepheyi kongreye davet eden Tandoğan, şöyle konuştu:

“Kongre sürecine girmiş olan bir partide nasıl hukuksuzluk olabilir. 9. Ay itibariyle genel merkezimiz tarafından alınmış bir karar var. Bütün Türkiye kongreye gidiyor. En geç 15 Mayıs’a kadar kongreler tüm Türkiye’de bitmiş olacak. İktidara yürüyen bir partiyi engellemeye çalışıyorlar. Kendi partilimiz olsa da aynı amaç ve hedefte olmayabilir.

YARGIYI MEŞGUL ETMEYİN

BU İŞİN ADRESİ KONGRE

Kongre demokrasidir. Mücadele kongrede olmalıdır. Kongreye giden bir partinin önü kesilemez. Sandıktan çıkan sonuç en önemli sonuç. Bu mücadele kongrede verilmeli. Yargıda bu konunun mücadelesinin verilmesi doğru değil. Türk yargısının bir yığın problemi, işi ve meşguliyeti var. Bu konularla meşgul etmek yanlıştır. Demokrasi inancı olanlar kongrede hesap sorar. Kişisel beğenmemezlik varsa kongrede mücadele edebilir. Türkiye’de birçok seçim geçiriyoruz. Hep isteğimiz mi oluyor. Seçim sonucunda çıkan kabulümüzdür. Kongrelerde bir seçimdir.”

 

Bu haber 1303 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...