“Biz çocuklarımızı evinden çıktığından itibaren emanet olarak alıyoruz”

13 Eylül 2023 16:38

Yeni Eğitim Öğretim yılı için alınacak asayiş ve trafik tedbirleri ile ilgili toplantı düzenlendi. Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde Vali Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, ilgili kamu kurumu müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.
Toplantının başında bir konuşma yapan Vali Baruş çocukların güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek çocukları iyi birer insan olarak yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.
“2022-2023 eğitim öğretim döneminde gayretli bir çalışma sergiledik”
Vali Baruş, “2023-2024 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını Cenabı Hak'tan temenni ediyorum. Allah zihin açıklığı versin tüm evlatlarımıza. Isparta olarak 2022-2023 eğitim öğretim döneminde gayretli bir çalışma sergiledik ve bu çalışmanın neticesinde de merkezi sınavlarda hakikaten önemli başarılar elde ettik. Bu başarılarla emeği geçen çok sayıda öğretmen arkadaşımız ve idareci arkadaşımız var. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bizlere emanet olduğu bilinciyle onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için sarf etmiş olduğunuz çabalar ülkemiz için, ilimiz için çok çok önemli. Bunu baştan söylemek istiyorum. Eğitimin bir ülkenin geleceğiyle ilgili bir konu. Hakikaten bir ülkenin gelişmesi, kalkınması, medeniyetler yarışında ön planda yer alması ve örnek ülke olarak gösterilmesi için eğitime yapılan yatırımlar, eğitimde yapılan çalışmalar hayati öneme sahip. Bu hayati öneme sahip rolde sizler birebir pay sahibisiniz. O nedenle Isparta'nın geleceğine yönelik başarılarda hepinizin emeği var. Tüm eğitimcilerimizin ve çocuklarımızın okullarına devamı için, güvenli bir şekilde devamı için gece gündüz çaba sarf eden tüm kurumlarımızın emeği var. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.
“Biz çocuklarımızı evinden çıktığından itibaren aslında emanet olarak alıyoruz”
Değerli arkadaşlar, okul idarecileri, yöneticiler, Milli Eğitim ve ilgili kurumlar olarak iki temel görevimiz var. Birinci görevde tüm kurumlarımız tabii bundan sorumludur. Yani çocuklarımızın ve öğrencilerimizin güvenli bir ortamda, huzur içerisinde okullarına gidebilmeleri, derslerini görebilmeleri, okul içerisinde kalabilmeleri için hepimize görevler düşüyor. Birazdan İl Emniyet müdürlüğümüzün sunumunda, bu alınacak tedbirlerin devam eden tedbirlerin özeti şeklinde size bir sunum yapılacak. Biz çocuklarımızı evinden çıktığından itibaren aslında emanet olarak alıyoruz. Ailelerden servise bindirilmesinden itibaren - tabii ailelerden kendisi getirenler de var - okullara, okul kapısında, onlardan teslim alıyoruz çocuklarımızı. Her türlü endişeden uzak bir şekilde, kendini rahat hissedecek bir şekilde okuluna girmesi çok çok önemli. Bunun için gerek okul servislerine yönelik, gerek trafiğe yönelik tedbirleri, yine okul çevresindeki güvenlik tedbirlerini, çocuklarımıza herhangi bir şekilde zarar verebilecek potansiyel tehlikelerden korumak için alacağımız tedbirleri planladık. Geçen hafta itibariyle 4 Eylül'de biliyorsunuz birinci sınıflar eğitime başladılar. Geçen hafta itibariyle bunları yürürlüğe koyduk ve 11 Eylül itibariyle de tüm okullarımızda eğitime başlayınca bu tedbirlerimizi yoğunlaştırdık. Bu tedbirlerden maksat, çocuklarımızın gerek okul çevresinde, ders esnasında veya okuldan giriş çıkış yaparken kendilerini güvende hissetmeleri, etraftan gelebilecek herhangi bir tehdide karşı ailelerimizin rahat olmaları ve endişe içerisinde olmamalarını temin etmek. Bu tedbirlerin ayrıntılarını birlikte ele alacağız.
“Okul sadece hazır bilgilerin verildiği, sınavlara hazırlık sürecinin yönetildiği yerler değil”
İkinci temel görevimiz şudur: Bu daha çok eğitimcileri ilgilendiriyor, idareci arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi ilgilendiriyor. Çocuklarımızı güzel bir şekilde hayata hazırlamak. Yani eğitimin temel amacı bu. Çocuklarımız geleceğe iyi hazırlansın. Gelecekte bu ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin adının şan ve şerefle dış dünyaya duyurulmasında çok önemli rollere sahip olacaklar . Onun için de onların bir taraftan akademik başarısını arttırmak için çalışmamız gerekiyor. Akademik başarının artırılması da sizlerin vereceği emeklere, yoğun çabalara bağlıdır. Hiçbir öğrencimizi ayırt etmeden, her öğrencimizin ayrı bir potansiyel taşıdığını bilerek ve içlerindeki cevherlerin farklı farklı olabileceğinin farkında olarak bu eğitim çabalarına, çalışmalarını, sınavlara hazırlık süreçlerini sadece yöneticiler olarak değil, öğretmenlerimizle birlikte, ailelerimizle birlikte ve gerektiğinde diğer kurumlarla işbirliği halinde güzel bir şekilde yürütmemiz lazım. Bu onları hayata hazırlamanın bir yönü. İkinci yönü ise ülkemize iyi birer insan olarak onları hediye etmek. Şahsiyet kazanmalarına, karakter sahibi olmalarını katkıda bulunmak, ikinci temel görevimiz. Okul sadece hazır bilgilerin verildiği, sınavlara hazırlık sürecinin yönetildiği yerler değil. Bunun iyi farkında olalım. Çünkü hepimiz anne babayız veya anne baba adayıyız. Gelecekte hem ailemiz için, anne babalarımız için hem de ülkemiz için yararlı, hayırlı evlatlar yetişmesini hepimiz isteriz. Biz nasıl ki kendi evladımızın eğitimine, iyi bir şekilde yetişmesine, gelenek ve göreneklerine sahip çıkıp şahsiyet sahibi insanlar olmasına imreniyorsak, bunu diğer çocuklarımızda, okullarımızda da isteriz. Bizim evlatlarımız, biz onlarla en yakın kişileriz. En yakınındaki kişiler olarak, öğretmenler olarak, onlarla güzel ahlak sahibi, toplumuna faydalı ve herkesin kendisinden emin olduğu bir insan olarak yetişmesi için de elimizden gelen çabaları sarf edeceğiz. Bunun için okullarda çok iyi bir ortam oluşturmamız gerekiyor. Okullarda iyi bir ortamın oluşturulması da idare, öğretmen, aile, öğrenci iletişimine bağlı sağlıklı bir iletişim kurabilmemize bağlı. Bu dört unsur sonucunda hem akademik başarının gelmemesi için hiçbir sebep yok hem de çocuklarımızın iyi birer birey olarak yetişmemesi için hiçbir sebep yok. Bunları işbirliği halinde, koordinasyonla birlikte, iyi niyetle götürebilecek, takım ruhuyla çalışırsak, düzenli olarak bir araya gelip yaşadığımız sorunları birlikte değerlendirip birlikte çözüm ararsak bu amaçları gerçekleştirmede gerçekten zahmet çekmeyiz.
“Eğitimciler bu ülkenin en önemli insanları”
Bugün sizlere dediğim gibi İl Emniyet Müdürlüğümüzün sunumu güvenlikle ilgili olacak. Arkasından da Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bazı hususları hatırlatma bağlamdaki sunumu olacak. O hususlara da azami dikkat ederek 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki süreci birlikte yöneteceğiz. Arkadaşlar, her şey evlatlarımızın iyi birer insan, başarılı birer birey olarak yetişmesi için. Göstereceğiniz çabalar hiçbir zaman boşa gitmeyecek. Eğitimciler bu ülkenin en önemli insanları. Eğitimcilere verilen değer hiç göz ardı edilmemesi gereken bir husus. Onun için biz sizlere saygı duyuyoruz. Öğretmenine saygılı olmayan, zaten başka insanlara da faydası olan bir fert olarak görülemez. Öğretmen bu dünyadaki anne babadan sonra gerçekten emeğine minnet duyacağımız ve her zaman ömrümüz boyunca hatırlayacağımız insandır. Onun için bu kıymeti de kadri de iyi bilerek, bu düşünceyle hareket ederek çocuklarımıza da bu değeri güzel bir şekilde öğreterek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Ardından İl Emniyet Müdürlüğü; Çocuk Şube ve Narkotik Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlükleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birer sunum gerçekleştirildi.
Toplantının kapanış bölümünde ise Vali Baruş salonda bulunan okul aile birliği yöneticilerinin önerilerini dinleyerek iletilen sorunlarla ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.

Bu haber 418 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...