‘’Bu coğrafyanın evlatları olmak gurur verici’’

23 Eylül 2014 18:49

Gelendost İlçesi sınırları içerisinde yapılan ve Türklerin zaferiyle sonuçlanan Miryakefalon Savaşının 838. yıl dönümü düzenlenen festivalle kutlandı. Vali Özkan, Anadolu’nun kapılarını açmanın yanında tapusunu tescil hale getiren böyle bir zafere ev sahipliği yapmış coğrafyanın evlatları olmanın gurur verici bir duygu olduğunu vurguladı.

Anadolu’nun tapusunun alındığı zafer olarak gösterilen Miryakefalon Zaferi’nin 838. yıl dönümü, Gelendost İlçesinde Pazar günü düzenlenen törenle kutlandı. İlçe meydanında gerçekleştirilen törene Vali Vahdettin Özkan, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, daire müdürleri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

BU TOPRAKLAR YENİ NESİLLERİN YETİŞMESİNE VESİLE OLMUŞTUR

Törenin açış konuşmasını yapan Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, zaferin önemini anlattı. Sezgin, “Ecdadımızın büyük mücadelelerden sonra bizlere bıraktığı bu topraklar, bir toprak parçası özelliğinden olmayıp, bir milletin doğuşuna şahitlik etmek için hazırlanmış, yeni nesillerin yetişmesine vesile olmuştur. Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu’ya kesinlikle başka bir milletin yerleşmesine müsaade edilmeyeceğini perçinleyen Miryakefalon zaferi, daha sonra buradan alınan ruhla devam eden vatanı savunma merhaleleri ile toprakların Anadolu toprağı, insanların da bu topraklar için canı pahasına savunacakları nesillerin devamı olmuştur” dedi.

BÖYLE KUTSAL TOPRAKLARDA GÖREV YAPMAK BİZİM İÇİN ŞEREF PAYI

Vali Vahdettin Özkan ise, tarihimize ışık tutmuş, tarihimi nüveye ulaştıran, Anadolu’nun kapılarını açmanın yanında tapusunu tescil hale getiren böyle bir zafere ev sahipliği yapmış coğrafyanın evlatları olmak gurur verici bir olay olduğunu dile getirdi. Vali Özkan, “Böyle kutsal topraklarda vazife görmekte bizim için de şeref payı” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Miryakefalon zaferiyle ilgili SDÜ’deki akademisyenlerin derin çalışmalar içinde olduğunu belirten Vali Özkan, Bundan sonra da bu araştırmaların nitelikli bir şekilde devam etmesi temel beklentimiz. Devlet, hükümet, ilgili bakanlıklar, yerel yönetimler ve valilik olarak nerede tutulması gerekiyorsa bize düşen görevin yanında olacağız. Miryakefalon zaferiyle ilgili SDÜ’deki 32 akademisyenin katılımıyla bir sempozyum çalışması yapıldı. Bunun yanında kısa ve uzun film çalışması başlattık. Bunun kısa olanı bitti.

GELECEK NESİLLERE AKTARMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ

Miryakefalon Zaferinin tüm Türk İslam tarihinde büyük anlam ve öneme sahip. Medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün zenginliklerini okuyabilmek, anlatabilmek, bunu topluma mal edebilmek ve gelecek nesillere aktarmak da bizim için en manevi miras ve sorumluluk” şeklinde konuştu.

EN İYİ ELMAYI YETİŞTİRENLERE ÖDÜL

Miryakefalon Zaferi kutlamalarıyla eş zamanlı olarak düzenlenen Gelendost Elma Festivali kapsamında gerçekleştirilen kalite yarışmasında dereceye giren elma yetiştiricilerine ödülleri verildi.

 

Bu haber 840 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...