Muhalefet, Tuncay Engin’in görevden alınmasına ateş püskürdü!

22 Kasım 2014 13:12

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in görevden alınmasına muhalefet kanadı sert tepki gösterdi. MHP İl Başkanı Yalçın “Bu faturayı kesen AKP’lilere Isparta’ya zarar verecek işlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” derken CHP İl Başkanı Şenol da “Görevden alınacak o kadar çok bürokrat varken ala ala çalışan adamı görevden almışlar” dedi.

Yaklaşık 4,5 yıldır Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri olarak görev yapan Tuncay Engin, önceki gün flash bir kararla görevinden alındı. Engin’in görevinden alınması sonrası muhalefet AK Parti’ye yüklendi. MHP il Başkanı İsa Yalçın ile CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Engin’in görevden alınmasını idari bir tasarruf olarak yorumlamadı.

İşte İl Başkanlarının Engin’in görevden alınmasına gösterdiği tepki:

“KİMLERİ RAHATSIZ ETTİYSE MAALESEF GÖREVDEN ALINMIŞTIR”

MHP İl Başkanı İsa Yalçın: “Sayın Engin, kimleri rahatsız ettiyse maalesef görevinden alınmıştır. Bunun idari bir tasarruf olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Isparta’ya faydası dokunan bir evladı daha uzaklaştırılmıştır. Hangi niyetle yapıldığı kısa bir zaman sonra ortaya çıkacak olan bu görevden almanın faturası maalesef Isparta’ya kesilmiştir. Bu faturayı kesen AKP’lilere biraz vicdan muhasebesi yapıp, Isparta’ya zarar verecek işlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.

“TERÖRİSTLERE MÜSAMAHA GÖSTERENLER VATANINA

HİZMET EDENLERİ UZAKLAŞTIRIYOR”

İlgili bakanın en başarılı kalkınma ajansı olarak Isparta’yı gösterirken hangi gücün aynı bakana bu imzayı attırdığını merak ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açılım adı altında ülkemizin varlığını tehdit eden teröristlere müsamaha gösterilirken memleketine ve milletine hizmet eden dürüst ve namuslu insanlara iyi niyetli bakılmayacağının farkındayız.”

“AKP’NİN İHALELERİNE Mİ ÇOMAK SOKTU?”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol: “BAKA Genel Sekreteri yaklaşık 4,5 yıldır görev yapıyordu. Isparta’da kamu ya da yarı kamu gibi BAKA isminde bir kuruluşta etkili, bilgili ve herkesimle iyi diyaloglar kuran bir bürokrat. Antalya, Burdur ve Isparta üçgeninde ilimizi merkez etmesi çok önemli bir tavır. Neden görevden alındığı konusunda bilgim yok. Belki AKP’nin ihaleleri vs şeylerine çomak sokmuş ve bundan rahatsızlık duymuş olabilirler. Ya da BAKA’nın Antalya’ya taşınması projesine engel olarak görmüş olabilirler.

“ALA ALA ÇALIŞAN ADAMI GÖREVDEN ALMIŞLAR”

İyi niyetli, projelerin onaylanması konusunda herkese destek olan bir kişilik. Görev süresi boyunca verimli çalışma yaptığını düşünüyoruz. Yazık oldu. Görevden alınacak o kadar çok bürokrat varken ala ala çalışan adamı görevden almışlar. Çok utanç verici bir durum. Bunu kim yaptıysa büyük vebal altında. Tuncay Engin neden görevden alındı, bunun açıklamasının kamuoyuna yapılması lazım. Herkes gibi biz de merak ediyoruz. Tuncay Engin, yolsuzluk ya da başka kötü bir şey mi yaptı? Bunu bilmekte yarar var. Bana göre Tuncay beyi kendi düşüncelerinin önünde engel olarak gördüler. Onun için görevden alınmıştır diye düşünüyorum.”

Bu haber 1018 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...